Φυσική ανοσία ή ανοσία μέσω εμβολιασμού;

Του Πάνου Χατζηαποστόλου*

Κλήθηκα τις προηγούμενες μέρες να σχολιάσω κάποιες απόψεις που άπτονται της πανδημίας, και της πορείας των εμβολιασμών. Με εξέπληξε λοιπόν μία από αυτές την οποία δεν είχα πιστέψει ότι όντως διακινείται, που συνίσταται στο ότι κάποιοι προτιμούν την φυσική νόσηση από τον εμβολιασμό για την παραγωγή αντισωμάτων!

Και φυσικά άργησα να κατανοήσω τι ακριβώς λέγεται, γιατί από την δική μου πνευμονολογική – ιατρική σκοπιά, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να ισχύσει ποτέ. 

Γιατί απλά κανένας δεν μπορεί να κάνει συμβόλαιο με τον κορονοιό όπου σαν ρήτρα θα απαιτήσει να νοσήσει ήπια ή καθόλου!

Δύο περίπου λοιπόν χρόνια με την πανδημία και δεν έχει γίνει κατανοητή η τεράστια αναλογικά θνητότητα της ίωσης, η ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα της νόσου και παραπομπή στις ΜΕΘ, και η εντονότατης κλινική συμπτωματολογία της μαζί με το παρατεταμένο COVID-19 σύνδρομο( long COVID-19) .Το τελευταίο παρουσιάζεται σαν συνέχεια της νόσησης, για εβδομάδες ή και μήνες με παρατεταμένους χαμηλούς πυρετούς, καταβολή , αδυναμία, ταχυκαρδία, αρρυθμία, πλάκωμα στο στήθος, διαταραχές στη γεύση και όσφρηση και άλλα.

Δηλαδή τί εννοούν οι φίλοι που πρεσβεύουν κάτι τέτοιο;

Ότι είναι σίγουροι ότι θα περάσουν την νόσο ήπια; Πώς είναι δυνατόν να το γνωρίζουν; Και όλες αυτές οι απώλειές , οι διασωληνώσεις , οι ζόρικες νοσηλείες που βλέπω καθημερινά και κατ’ οίκον; 

Αγαπητοί φίλοι εμβολιαστείτε να τελειώνουμε γρηγορότερα από αυτήν την υπόθεση, και εμπιστευτείτε όσους ασχολούμαστε καθημερινά.

  • Ο Πάνος Χατζηαποστόλου είναι ιατρός πνευμονολόγος