, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Γιατί πρέπει να βουρτσίζουμε τη γλώσσα μας

4dd49f543acc8ace84597190e2fd4dcf_LΤο βούρτσισμα των δοντιών είναι μια καθημερινή συνήθεια αλλά θυμάστε ότι μαζί πρέπει να πλένετε και τη γλώσσα σας;

Κι όμως είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να αποφύγουμε όχι μόνο την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά και άλλες επιπλοκές για την υγεία μας.

Διαβάστε τρεις σημαντικούς λόγους για να βουρτσίζετε από εδώ και πέρα τα δόντια σας…

1. Καλύτερη γεύση

Αν νιώθετε ότι δεν έχετε πάντα καλή γεύση μπορεί να φταίει αυτό. To βούρτσισμα της γλώσσας επιτρέπει στους γευστικούς κάλυκες να λειτουργούν καλύτερα κι έτσι απολαμβάνουμε το φαγητό μας στο μέγιστο βαθμό.

2. Πρόληψη της πλάκας

Με τη συσσώρευση βακτηρίων στη γλώσσα διευκολύνεται η δημιουργία στρώματος πλάκας επάνω στα δόντια. Η πλάκα συμβάλλει τόσο στην κακοσμία του στόματος όσο και στην φθορά των δοντιών.

3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Η γλώσσα αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι όσο περισσότερα βακτήρια απομακρύνονται από την επιφάνειά της, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εισβάλλουν στον οργανισμό και να προκαλέσουν επιπλοκές.baby.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.