07:36, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Η περιοχή της Μακεδονίας που έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο και οι φωνές του μητροπολίτη!

anaisthisiologosΟ πληθυσμός μας βρίσκεται σε αναταραχή με απρόβλεπτες συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να την τιθασεύσει. Ευελπιστώ να επικρατήσει η λογική συναντίληψη
Φωνάζει η Παιονία για τη μετακίνηση του μοναδικού αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Γουμένισσας σ` αυτό του Κιλκίς, το οποίο διαθέτει άλλους πέντε, όπως επισημαίνει σ` επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο μητροπολίτης Γουμένισσας Δημήτριος προς τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Ευστράτιο Πλωμαρίτη.
Ο κ. Δημήτριος επικαλείται τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που ανέλαβε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γουμένισσα, ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν τα περιφερειακά νοσοκομεία.
Ταυτόχρονα, τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο Γουμένισσας χρειάζεται να εξυπηρετεί τακτικά και έκτακτα περιστατικά, ακόμη και προσφύγων, ζητά την άμεση ανάκληση της μετακίνησης.
«Ο πληθυσμός μας βρίσκεται σε αναταραχή με απρόβλεπτες συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να την τιθασεύσει», καταλήγει ο μητροπολίτης Γουμένισσας.
Η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Κατάπληκτοι, σχεδόν άφωνοι και φορτισμένοι ψυχικά, πληροφορούμεθα τη μετακίνηση του μοναδικού (1) αναισθησιολόγου του Γ. Ν. Γουμένισσας, για το Γ.Ν. Κιλκίς με τους (5) αναισθησιολόγους!
Μαζί με την απογοήτευση, εύλογη και η αγανάκτηση για την έμμεση κατάργηση της δυναμικής (και της λειτουργίας) του εδώ Νοσοκομείου.
Προσωπικά στηρίζουμε για χρόνια (ηθικά και υλικά) τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του. Σε δύο δόσεις προσφέραμε παλαιότερα πολύ μεγάλη ποσότητα χειρουργικών εργαλείων εξ Ελβετίας κυρίως εξ ιδίων πόρων, αλλά και από πόρους των ευσεβών χριστιανών που υπερέβησαν κατά πολύ τις 120.000 ευρώ. Μετέπειτα αντικαταστήσαμε και την ξενοδοχειακή του σκευή (σεντόνια σε όλα τα κρεβάτια), και μόλις πρόσφατα εξασφαλίσαμε πάλι χειρουργικό υλικό (βλ. συν. δημοσίευσμα ΜΜΕ Κιλκίς). Δικαιούμαι επομένως να επαναστατώ και εντόνως να διαμαρτύρομαι.
Ο τωρινός Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, προ έτους, επισκέφτηκε το νοσοκομείο μας με τη βουλευτή-πολιτευτή κα Ειρήνη Αγαθοπούλου και άφησε άριστες εντυπώσεις για την ακριβοδίκαια αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Υποσχέθηκε μάλιστα ρητά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με σχεδιασμό κοινωνικού κράτους όχι μόνο δεν πρόκειται να υποβαθμίσει τα περιφερειακά νοσοκομεία, πολύ δε περισσότερο τα ακριτικά, αλλά τουναντίον θα τα αναβαθμίσει. Σήμερα, διαπιστώνουμε το αντίθετο στην πρότριτα πράξη της 4ης ΥΠΕ για το Νοσοκομείο Γουμένισσας! Και γι᾽ αυτό επιφυλάσσομαι να αναφερθώ την επόμενη εβδομάδα προσωπικά στον κ. Υπουργό (Ιατρό) για μιαν τόσο κατάφωρη ανακολουθία. Να αναφερθώ και να ζητήσω στοιχειώδη επιβεβαίωση της πολιτικής του δέσμευσης.
Σήμερα, το Γεν. Νοσοκομείο Γουμένισσας χρειάζεται να εξυπηρετεί άμεσα τακτικά και έκτακτα περιστατικά ―και χειρουργικά― του συνοριακού μας κόσμου, ακόμη και προσφύγων και περί των 100.000 τουλάχιστον προσκυνητών της επαρχίας μας! Πρόσφυγες-θύματα βιαιοτήτων εντός της πΓΔΜ επανακάμπτουν στην Ελλάδα και προωθούνται ταχύτατα στο ΚΥ Πολυκάστρου και στο Γ.Ν.Γουμένισσας! Η πορεία των πραγμάτων ολοένα και οξύνεται.
Παρακαλώ λοιπόν εύλογα, για την άμεση ανάκληση των επιλογών σας.
Για να μην καταλυθεί και η έσχατη προνοιακή ελπίδα του συνοριακού μας κόσμου στην Παιονία (Γουμένισσα), με απρόβλεπτες τις εξελίξεις και στο ανοικτό προσφυγικό ζήτημα.
Ο πληθυσμός μας βρίσκεται σε αναταραχή με απρόβλεπτες συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να την τιθασεύσει. Ευελπιστώ να επικρατήσει η λογική συναντίληψη.
Με εκτίμηση και ευχές
†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Πηγή:kilkis24