, Δευτέρα
26 Φεβρουαρίου 2024

Ιατρική ΑΠΘ: Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

«Φοβάμαι τις παρενέργειες των εμβολίων», «Η ακίδα θα μου καταστρέψει τα αγγεία», «Η ακίδα θα ενεργοποιήσει τα Τ-λεμφοκύτταρα και θα αναπτύξω αυτοάνοσο νόσημα», «Θέλουν να τεστάρουν το mRNA πάνω μου», «Έχω ένα χρόνιο νόσημα και δεν θέλω να επιβαρύνω τον οργανισμό μου», «Περιμένω το φάρμακο», «Είμαι έγκυος», «Θέλω να μείνω έγκυος», «Αν κάνω σήμερα στο παιδί μου το εμβόλιο, θα είναι υγιές μετά από 15 χρόνια;»

Όλοι οι φόβοι, οι απορίες και οι προβληματισμοί για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, θα απαντηθούν, με απλό και κατανοητό τρόπο, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ανοιχτής εκδήλωσης που διοργανώνει το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε ΟΛΟΙ;» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 12:00 – 14:00. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Στέφανος Τριαρίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητές κ.κ. Θεόδωρος Κοντακιώτης, Συμεών Μεταλλίδης, Κωνσταντίνος Νάτσης, Άννα Παπά-Κονιδάρη, Εμμανουήλ Ροηλίδης, Λεμονιά Σκούρα, καθώς και οι Καθηγητές του Τμήματος κ.κ. Γεώργιος Παπαζήσης και Εμμανουήλ Σμυρνάκης.

Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν οι:

Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υπουργείου Υγείας.

Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, London School of Economics.

Αθανάσιος Τσακρής, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας.

Σωτήριος Τσιόδρας, Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας.

Μαρία Θεοδωρίδου, Ομ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας.

Νικόλαος Νίτσας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ανοιχτή εκδήλωση, χωρίς προεγγραφή, στον σύνδεσμο: https://www.livemedia.gr/emvolia2