Κέντρο Υγείας χωρίς θέρμανση και… φάρμακα!

kentro-ygeiasΤην πλήρη απαξίωση του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου Δράμας και τη λειτουργική του αποσύνθεση καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κέντρου. Όπως αναφέρουν το Κέντρο Υγείας δε διαθέτει τα στοιχειώδη εφόδια ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κάτοικους της περιοχής, αλλά και στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο παρακείμενο στρατόπεδο, ενώ, με θερμοκρασίες μόνιμα υπό το μηδέν, τα καλοριφέρ δε λειτουργούν λόγω έλλειψης πετρελαίου.
Είδος πολυτελείας σε πλήρη ανεπάρκεια τα φάρμακα, τονίζουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους, γεγονός που καθιστά αδύνατη καθημερινά την αντιμετώπιση των προσερχόμενων περιστατικών. Προσθέτουν μάλιστα, ότι η τελευταία παραγγελία φαρμακευτικού υλικού έγινε στις αρχές Νοεμβρίου στην αρμόδια υπηρεσία της 4ης ΥΠΕ, αλλά παρότι παρήλθε δίμηνο, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους.
Καταγράφουν, προς περιγραφή της χαοτικής και προσβλητικής κατάστασης που επικρατεί, το ακόλουθο χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ομογενής εκ Γερμανίας επισκέφθηκε το τοπικό φαρμακείο του χωριού και με δική του δαπάνη απέστειλε τα απαραίτητα φάρμακα στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να λειτουργήσει για μερικές μέρες.
Τα καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ. είναι πολλά και δυσεπίλυτα, η υπέρβαση των οποίων επαφίεται εξολοκλήρου στις προσωπικές ενέργειες των εργαζομένων με την Πολιτεία να απουσιάζει εκκωφαντικά», λένε οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ.
Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Θεσσαλονίκης απευθύνει ύστατη έκκληση σε κάθε αρμόδιο ώστε να λυθούν τα βασικά προβλήματα του Κ.Υ. Παρανεστίου, κάτι που αποτελεί μια επανάληψη της ίδιας εικόνας σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Βορείου Ελλάδας, έχοντας πλήξει καίρια τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας εργαζομένων και κατοίκων.
sofokleousin.gr