, Σάββατο
26 Νοεμβρίου 2022

Λύσεις για καλύτερο ύπνο

aupniaΈνας καλός ύπνος μπορεί πραγματικά να είναι σωτήριος. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εύκολα τα βράδια; Σας παρουσιάζουμε 8 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε εύκολα και καλά.

1.Μιλήστε για αυτό

Οι επιστήμονες από το Laval University του Καναδά σε μια πρόσφατη έρευνα τους είδαν ότι ασθενείς με χρόνια αυπνία είχαν καλύτερα αποτελέσματα μετά την επίσκεψή τους σε έναν ειδικό παρα με εκείνους που έπαιρναν κάποια φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ύπνου τους.

2. Αυξήστε τη ποσότητα Μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό στοιχείο για τον οργανισμό μας και είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες καθώς χαλαρώνει τους μυες. Για να βάλετε πιο πολύ μαγνήσιο στη διατροφή σας οι διατροφολόγοι συνηστούν να καταναλώνετε πολλά καρύδια, φασόλια, πράσινα λαχανικά, ψάρι , δημητριακά ολικής αλέσης και άπαχο κρέας.

3. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε

Τίποτα δεν κάνει χειρότερη την αυπνία από το να ανησυχείτε πότε θα κοιμηθείτε. Οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν καλό να προσπαθείτε να αλλάξετε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε για ύπνο μη κάνετε σκέψεις τύπου « πάλι ξύπνιος είμαι» αλλά σκέψεις σαν « αργά ή γρήγορα θα κοιμηθώ».

4. Αλλάξτε το fang shui της κρεββατοκάμαρας σας

Οι ειδικοί στο Fang Shui λένε ότι το κρεβάτι θα πρέπει να «κοιτά» τη πόρτα αλλά να μην είναι ακριβώς απέναντι από αυτήν. Επίσης θα είναι καλό να μη κοιμόμαστε κάτω από ένα παράθυρο καθώς αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο chi μας καθώς φεύγει η θετική μας ενέργεια.

5. Βάψτε τη κρεβατοκάμαρά σας με χαλαρωτικά χρώματα

Τα χρώματα που βοηθάνε στη χαλάρωση του σώματος και είναι ιδανικά για τη κρεβατοκάμαρα είναι το μπλε, το πρασινο και το μωβ.

Το μπλε ηρεμεί και βοηθά το αναπνευστικό σύστημα. Το μωβ είναι κατάλληλο για την εξισορρόπηση σώματος και πνευματος βοηθά τη κεντρική λειτουργία του νευρικού μας συστήματος και βοηθά στην χαλάρωση. Τέλος,, το πράσινο αντιπροωπευει την αρμονία και βοηθά και αυτό το νευρικό μας σύστημα

6. Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία

Το έλαιο λεβάντας κάνει πραγματικά θαύματα. Έρευνες έδειξαν ότι άτομα που έπασχαν από προβλήματα ύπνου, όταν έριξαν λίγες σταγόνες λεβάντας στο μαξιλάρι τους είχαν καλύτερο ύπνο από άτομα που έπερναν χάπια για τον ίδιο λόγο. Την επόμενη φορά δοκιμάστε να ρίξετε 2-3 σταγόνες αιθάρεου ελαίου λεβάντας στο μαξιλάρι σας.

7. Περπατήστε μετά το φαγητό

Ερευνες έδειξαν ότι αν μπορείτε να κάνετε μια μικρή βόλτα μετά το φαγητό θα βοηθήσει σημαντικά στο να χαλαρώσετε και να μπορέσε μετά να απολάυσετε έναν ήρεμο ύπνο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όσοι καταφέρνουν να περπατάνε συχνά αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα ύπνου.

8. Αποφύγετε το αλκοολ πριν τον υπνο

Μερικοί θεωρούν ότι ένα ποτηράκι πριν τον ύπνο θα τους βοηθήσει να κοιμηθούν πιο εύκολα. «Το αλκοολ μας κάνει να μας παίρνει πιο γρήγορα αλλά προκαλεί εγρήγορση στον εγκέφαλο μόλις αρχίσει ο μεταβολισμός του» λένε οι ειδικοί.

Πηγή:boro.gr