10:21, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Μαρτύριο ο ύπνος με παρέα για έξι στους δέκα ενήλικες

ypnos-tileorasi-660Αν έχετε προβλήματα με τη σχέση σας, ίσως πρέπει να εξετάσετε πως κοιμάστε το βράδυ. Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το μέσο ζευγάρι καυγαδίζει 24 φορές το χρόνο εξαιτίας της κακής ποιότητας ύπνου. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 εθελοντές από τις ΗΠΑ, εξέτασε τις συνήθειες ύπνου τους και πως η κόπωση επηρεάζει τη σχέση.
Όπως έδειξαν οι απαντήσεις των εθελοντών, ο μέσος άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο του τις μισές μέρες του χρόνου (τις 182) και η κύρια αιτία γι’ αυτό είναι ο/η σύντροφός του.Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες με μόνιμη σχέση ή γάμο παραδέχτηκαν ότι συχνά-πυκνά γκρινιάζουν επειδή ο ύπνος δίπλα στον/στην σύντροφό τους είναι μαρτύριο, ενώ ο ένας στους επτά είπαν ότι έφτασαν στο όριο να χωρίσουν διότι αδυνατούσαν να βρουν έστω και μια στιγμή ησυχίας όταν ξάπλωναν μαζί του/της.
Το μεγαλύτερο δεινό είπαν ότι είναι το ροχαλητό, και ακολούθως η μανία του/της να τραβάει τα σκεπάσματα και το ότι κάνει ανήσυχο ύπνο, στριφογυρίζει όλη νύχτα και ενίοτε τους κτυπάει ή/και τους γρατζουνάει.Άλλες συνήθειες που δημιουργούν προβλήματα στο κρεβάτι είναι τα πεπτικά αέρια, η… λογοδιάρροια τη στιγμή που ο άλλος πάει να κοιμηθεί, το ότι μιλάει στον ύπνο του, η κακοσμία του στόματος ή ακόμα και οι πολλές αγκαλιές και γλύκες στο κρεβάτι.
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε ο ένας στους πέντε παραδέχτηκαν ότι έφτασαν στο σημείο να πάρουν κάποια στιγμή υπνωτικά χάπια για να μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχοι, ενώ ο ένας στους τέσσερις δήλωσαν ότι για τον ίδιο λόγο κάποια βράδια κοιμούνται στον καναπέ.Συνολικά, το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι κοιμούνται καλύτερα μόνοι τους ενώ μόλις το 30% είπαν ότι κοιμούνται καλύτερα μαζί με το ταίρι τους.
Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το ένα τρίτο των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια.Η ιδιαίτερα αποκαλυπτική έρευνα έδειξε ακόμα ότι συχνά-πυκνά οι άνδρες κάνουν υποχωρήσεις για να γλιτώνουν την κρεβατομουρμούρα. Έτσι, ο ένας στους τρεις είπαν ότι παριστάνουν πως τους αρέσει να κοιμούνται κρατώντας αγκαλιά την καλή τους, διότι φοβούνται να της πουν την αλήθεια.Και ο ένας στους πέντε δήλωσαν ότι σιχαίνονται τις «αγκαλίτσες» και ότι περιμένουν να κοιμηθεί η σύντροφός τους για να απομακρυνθούν διακριτικά.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία στρωμάτων Yogabed. tanea.gr