07:29, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Νοσοκομείο Πολυγύρου: Απλήρωτες εφημερίες από το 2011 και εφημερεύοντες από τα Κέντρα Υγείας !

nosokomeio-polugurou
Απλήρωτες εφημερίες από το 2011 και το 2012 έχουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, αν και κάθονται μέχρι και 36 στο Νοσοκομείο για να λειτουργήσει το σύστημα υγείας! Για να βγουν εις πέρας οι εφημερίες μετακινούνται στον Πολύγυρο εκ περιτροπής γιατροί από τα Κέντρα Υγείας του νομού…
Παρόλα αυτά ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαρίτης, δήλωσε σήμερα στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις εφημερίες στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
«Με τις εφημερίες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Υπήρχε ένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των εφημεριών του νοσοκομείου του Πολυγύρου. Εμείς, ως 4η ΥΠΕ, αναλάβαμε να πληρώνουμε όλους τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας που πηγαίνουν και εφημερεύουν στο νοσοκομείο Χαλκιδικής από δικά μας έσοδα και θα κυλήσει το πρόγραμμα των εφημεριών απρόσκοπτα» ανέφερε ο κ. Πλωμαρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο».
Ωστόσο, όπως είπε, η Χαλκιδική έχει προβλήματα στον χώρο της υγείας, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού και την ελλιπή χρηματοδότηση, καθώς «επί έξι χρόνια έφευγαν εργαζόμενοι και δεν αντικαθίστατο κανείς απ’ αυτούς».
Το νοσοκομείο Χαλκιδικής λειτουργεί με «αιμοδοσίες» από γιατρούς των Κέντρων Υγείας, διευκρίνισε ο κ. Πλωμαρίτης, ενώ σε ό,τι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς σημείωσε: «Δυστυχώς, ζούμε το φαινόμενο ότι υπέγραψε μικροβιολόγος και έφυγε επειδή δεν του άρεσαν οι συνθήκες». Υπεγράφη και ο μόνιμος διορισμός παιδιάτρου στα Μουδανιά, ένα χρονίζον πρόβλημα, καθώς «παιδίατρος από τη Νέα Μηχανιώνα μέχρι το πρώτο και το δεύτερο πόδι δεν υπάρχει». Και σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε ο διοικητής, υπήρξε άρνηση διορισμού, με αποτέλεσμα παρ’ ότι έχει βρεθεί γιατρός για να αναπληρωθεί η θέση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα… «να φάμε την καλοκαιρινή σεζόν».
«Είναι μια δύσκολη πραγματικότητα και προσπαθούμε να ενισχύσουμε το νοσοκομείο γιατί υπερδιπλασιάζεται ο πληθυσμός που θα χρειαστεί ιατρικές φροντίδες στη Χαλκιδική» υπογράμμισε ο κ. Πλωμαρίτης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους καθώς, όπως είπε, αυτοί κρατούν το εθνικό σύστημα υγείας. «Έχουν απλήρωτες εφημερίες από το ’11 και το ’12, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατίες και κάθονται 24 και 36 ώρες στα νοσοκομεία. Έτσι λειτουργούν (τα νοσοκομεία), χάρη στο προσωπικό» κατέληξε.
Πηγή: halkidikinews.gr