, Τετάρτη
26 Μαρτίου 2025

search icon search icon

"Ούτε εμείς εμβολιαστήκαμε θα εμβολιαστούν τα προσφυγόπουλα;"

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
«Αντιμετωπίζουμε μια απόλυτη έλλειψη ενημέρωσης. Ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ και άρα λειτουργούμε… πυροσβεστικά, αφού δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση.» επισημαίνει στον Alpha 96.5 η Ιωάννα Τζάκη, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (ΠΚΜ).
Η ίδια καταγγέλλει πως υπάρχει «απόλυτη έλλειψη συντονισμού» ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει «ασαφές έργο αρμοδιοτήτων». «Κάνουμε πράγματα, όταν το καλοκαίρι αντιμετωπίσαμε εξ αρχής αυτά τα ζητήματα, είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε ένα σχέδιο με καλά και κακά σενάρια, για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Δημιουργήσαμε μια υπηρεσία υγείας 24ωρης λειτουργίας, με την παρουσία ενός γιατρού, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού», εξηγεί αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα ψηλά στην ατζέντα της ΠΚΜ είναι και οι εμβολιασμοί του προσφυγικού πληθυσμόυ, όπως εξηγεί η κα. Τζάκη, υποστηρίζοντας πως «υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόμασταν περισσότερα εμβόλια για τα προσφυγόπουλα. Ο όποιος προγραμματισμός γίνεται στο… πόδι. Εξελίσσεται καθημερινά ο σχεδιασμός αυτός. Τα εμβόλια διανεμήθηκαν από τον Ιανουάριο, τότε που τα πήραμε» 
Επιπροσθέτως, η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας παρόλα αυτά εκτιμάει πως «δεν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός, διότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε ο εμβολισμός για την φυματίωση. Θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμούς για τα προσφυγόπουλα;»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.