22:34, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

Πώς να αντιμετωπίσετε την ιγμορίτιδα με… σπιτικό τρόπο!

igmoritidaΗ χρόνια ιγμορίτιδα είναι μια συχνή πάθηση κατά την οποία οι κοιλότητες γύρω από τις ρινικές διόδους (ιγμόρεια) παθαίνουν φλεγμονή και οίδημα για περίοδο τουλάχιστον οκτώ εβδομάδων, παρά τις προσπάθειες θεραπείας.
Γνωστή και ως ρινοκολπίτιδα, η χρόνια ιγμορίτιδα προκαλεί συσσώρευση βλέννας στα ιγμόρεια. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στο πρόσωπο, πόνο, ταχυπαλμία και πονοκέφαλο.
Τρόποι αντιμετώπισης
Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή που πιθανώς να σας συστήσει ο γιατρός σας, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:

  • Ξεκούραση: Αυτό θα βοηθήσει το σώμα στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην ταχύτερη ανάκαμψη.
  • Πίνετε πολλά υγρά, όπως νερό ή χυμούς: Αυτό θα βοηθήσει στην αραίωση των βλεννωδών εκκρίσεων. Αποφύγετε, ωστόσο, ποτά που περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να επιδεινώσει το πρήξιμο του εσωτερικού τοιχώματος των ρινικών διόδων.
  • Εισπνοές με ατμό: Βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας καθώς εισπνέετε ατμό από μία κατσαρόλα με καυτό νερό. Αυτό θα βοηθήσει να απαλύνετε τον πόνος και να ρευστοποιήσετε τη βλέννα που συσσωρεύεται στα ιγμόρεια.
  • Εφαρμόστε ζεστές κομπρέσες στο πρόσωπό σας: Τοποθετήστε τις ζεστές, υγρές πετσέτες γύρω από τη μύτη, τα μάγουλα και τα μάτια σας για να απαλύνετε τον πόνο του προσώπου.
  • Κοιμηθείτε με το κεφάλι σας υπερυψωμένο: Αυτό θα βοηθήσει τα ιγμόρειά σας να αποστραγγιστούν και να έχετε μειωμένη ρινική συμφόρηση.