fbpx

, Δευτέρα
17 Φεβρουαρίου 2025

search icon search icon

Πώς να συντηρήσετε τα τυριά ανάλογα με το είδος τους

tiriΤα τυριά ανήκουν στις ευπαθείς τροφές και μπορεί να αλλοιωθούν σε σύντομο χρόνο, ειδικά αν δεν συντηρηθούν κατάλληλα. Η γενική οδηγία είναι ότι πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 2-4 βαθμούς Κελσίου και μέχρι την ημερομηνία λήξης εφόσον δεν ανοιχτεί η συσκευασία.
Αν ανοίξετε τη συσκευασία, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
– Τα κρεμώδη τυριά πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία.
Τα υπόλοιπα μπορούν να μπουν σε τάπερ, κατά προτίμηση γυάλινα, τα οποία είναι προτιμότερο να τοποθετούνται στα ψηλότερα ράφια του ψυγείου που είναι και χαμηλότερες οι θερμοκρασίες.
-Τα κίτρινα τυριά με εξωτερικό περίβλημα (π.χ. γκούντα, γραβιέρα κλπ.) δεν πρέπει να τα καθαρίζετε όσο τα έχετε στο ψυγείο.
– Μην ανακατεύετε διαφορετικά τυριά στα τάπερ. Αν βάλετε ροκφόρ μαζί με γραβιέρα, η μούχλα από το ροκφόρ θα επηρεάσει και τη γραβιέρα. Επίσης αν βάζετε μαζί μαλακά και τυριά, αλλοιώνεται η γεύση τους.
Το τριμμένο τυρί μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη και να βγάζετε κάθε φορά την ποσότητα που θέλετε να καταναλώσετε.
Προσοχή: Μην καταναλώνετε τυριά αν έχουν αλλοιωθεί, αν δηλαδή μυρίζουν ή έχουν κιτρινίσει.
onmed.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.