, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πώς συνδέεται η κατανάλωση κοτόπουλου… με το μικρό πέος

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η κατανάλωση κοτόπουλου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενοχοποιείται για συρρίκνωση του μορίου στους άρρενες απογόνους.

Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση PETA, στοιχεία έρευνας δείχνουν πως οι γιοι γυναικών που, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κατανάλωναν κοτόπουλο -κυρίως φτερούγες- είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μικρότερο μόριο, εξαιτίας ενός χημικού που εντοπίζεται στη σάρκα των ζώων (κατά το ράντισμα).

Πρόκειται για τις χημικές ουσίες φθαλάτες. «Όταν οι έγκυες εκτίθεται σε μεγάλες ποσότητες αυτών των χημικών, τότε τα αγόρια που θα φέρουν στον κόσμο διατρέχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μικρότερο μόριο» επισημαίνει η Λίντσει Ρατζ, εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης.

Οι φθαλάτες εμπεριέχονται μεταξύ άλλων σε παρασιτοκτόνια και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή ακόμη και πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει κατατάξει τις φθαλάτες μαζί με την δισφαινόλη Α ως τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει ζητήσει την απαγόρευσή τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.