Ρόδι το ευεργετικό

Όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες , η αντιοξειδωτική ικανότητά του  ροδιού ή «μήλου  της Καρχηδόνας» όπως το ονόμαζαν οι Ρωμαίοι   είναι έως και τρεις  φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του πράσινου τσαγιού. 

Μετά από  αναλύσεις, που έκαναν στα εργαστήρια   εντόπισαν , ότι εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών: τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ .
Παράλληλα καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέοςπου έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε,σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
                                                      
Άλλες επιστημονικές  μελέτες ,που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Καρδιολογίας της Βοστώνης έδειξαν, ότι  ένα ποτήρι χυμός ροδιού , μειώνει την αρτηριακή  πίεση , συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία  της καρδιάς.
Πάντως οι επιστήμονες ,δεν σταματούν  να  ανακαλύπτουν τις  ευεργετικές του  ιδιότητες στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, στην  καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στην προστασία από εγκεφαλικές βλάβες, στη γονιμότητα αλλά και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
  
Τελευταίες μελέτες  που έγιναν αναφέρουν  πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη  εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.
 
Πάντως  , Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν πως στο μέλλον ,το λάδι και το κρασί ,που  θα βγαίνει  από το ρόδι, θα   καταπολεμά  τον  καρκίνο  του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη.
 
Πηγή:iatropedia.gr