11:52, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Σεξ στην παραλία! Ναι ή όχι;

1390504301126

-Ναι στο διαφορετικό. Συνήθως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες για να δοκιμάσει το ζευγάρι κάτι νέο και διαφορετικό, όχι απαραίτητα σχετικό με τη σεξουαλική πράξη αυτή καθ’αυτή. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι νέες εμπειρίες αυξάνουν την έκκριση ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που παίζει μεγάλο ρόλο στη ρομαντική αγάπη. Οι σύντροφοι, λοιπόν, μπορούν να αναζητήσουν κοινές δραστηριότητες που είναι διαφορετικές, ενδιαφέρουσες κι ενθουσιώδεις, όπως είναι η επίσκεψη σε ένα πάρκο αναψυχήςή η εξερεύνηση μιας άγνωστης γειτονιάς. Το καλοκαίρι προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες έκκρισης ντοπαμίνης και ενίσχυσης της σεξουαλικής διάθεσης.

Ναι στη χρήση της κοινής λογικής. Το σεξ στην παραλία μπορεί να φαίνεται διεγερτικό στις ταινίες, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι το ίδιο συναρπαστικό, με την άμμο να εισέρχεται στις διάφορες κοιλότητες του σώματος. Παράλληλα, το σεξ στη πισίνα μπορεί πράγματι να είναι επικίνδυνο. Από τη μία το νερό θα απομακρύνει κάθε φυσική ή επιπρόσθετη λίπανση, με αποτέλεσμα η επαφή να είναι λιγότερο ευχάριστη, ενώ τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό καθαρισμό των γεννητικών οργάνων. Και στις δύο περιπτώσεις μάλιστα, εκτός κι εάν κανείς είναι ιδιοκτήτης της πισίνας ή της παραλίας, υπάρχει ο κίνδυνος της σύλληψης για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Είναι σημαντικό, λοιπό, να συνυπολογιστεί εάν αξίζει το ζευγάρι να διακινδυνεύσει όλα τα παραπάνω για την εκπλήρωση μιας φαντασίωσης.

Όχι στον περιορισμό της νυχτερινής σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι καλοκαιρινές διακοπές δίνουν τη δυνατότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι έτσι δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς το βράδυ. Έχει βρεθεί, μάλιστα, πως το φως της ημέρας ενεργοποιεί το κέντρο του εγκεφάλου που ρυθμίζει τους βιορυθμούς και αυξάνει τη διάθεση.

Όχι στον φόβο να προτείνετε κάτι νέο. Η έρευνα δείχνει ότι το 70% των ατόμων είναι ανοιχτοί στις σεξουαλικές προτάσεις του συντρόφου τους. Πολλά άτομα, όμως, ντρέπονται να αρθρώσουν τις φαντασιώσεις τους, παρόλο που συνήθως οι σύντροφοί τους είναι δεκτικοί.

Ναι στην εύρεση χρόνου. Έχει βρεθεί ότι το 40% των Αμερικανών πέφτει σε μια σεξουαλική χειμερία νάρκη. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, για αυτούς το καλοκαίρι να αναθερμάνουν τη σεξουαλική τους σχέση, το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν υπάρχουν παιδιά. Είναι απαραίτητο για το ζευγάρι να βρει χρόνο για τη σεξουαλική του ζωή, ακόμα κι εάν αυτό σημαίνει ότι θα παραβιάσουν ελαφρώς και κάποιους από τους κανόνες τους. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να στείλουν τα παιδιά με έναν ενήλικα που εμπιστεύονται σε ένα θερινό σινεμά .

Όχι στην υποτίμηση της δύναμης του αγγίγματος. Το αγκάλιασμα του συντρόφου για πάνω από 20 δευτερόλεπτα ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνδεση του ζευγαριού σε επίπεδο τόσο σεξουαλικό όσο και συναισθηματικό.