, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

"SOS! Στο νοσοκομείο είμαστε… κάτω από το όριο ασφαλείας! Δεν κινδυνολογώ…"

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, φωτο Σάββας Αυγητίδης
 
“Oι προμηθευτές ζητούσαν να πληρωθούν cash (σ.σ. μετρητοίς)». Συνεπεία της παραπάνω κατάστασης «προέκυψε σοβαρό θέμα! Φτάσαμε να μην έχουμε τρόφιμα, σύριγγες και γάντια…

Ζητήματα ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά, σε τροφοδοσία και υγειονομικό υλικό, παρατηρήθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας καταγγέλλει ο Λάζαρος Λαζούλας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων μιλώντας στον Alpha 96.5 έκανε λόγο ακόμη και για… εκβιασμό από πλευράς μερίδας των προμηθευτών, λέγοντας πως «κάποιοι δεν αντιλαμβάνονταν την κατάσταση και εκβίαζαν. Ζητούσαν ακόμη και να πληρωθούν cash (σ.σ. μετρητοίς)». Συνεπεία της παραπάνω κατάστασης, «προέκυψε σοβαρό ζήτημα. Φτάσαμε να μην έχουμε προμήθεια σε τρόφιμα και σε σύριγγες και γάντια. Έγινε αντικατάσταση, περίπου μια βδομάδα, χωρίς γάλα και να δίνεται τσάι στους αρρώστους. Ή και στις τρεις τέσσερις μέρες δεν υπήρχε κρέας να δώσουν στον άρρωστο. Με πιέσεις, με το σταγονόμετρο φέρνανε τρόφιμα και υγειονομικό υλικό. Ελπίζουμε αυτή την εβδομάδα να πάμε καλύτερα.», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζούλας.
Συν τοις άλλοις ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου επαναφέρει το μείζον ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης των νοσοκομείων και δη την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων. «Όταν δεν υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση, υπάρχουν και προβλήματα τέτοια», επισημαίνει ο ίδιος και τονίζει πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στους ίδιους τους εργαζόμενους, «κάπως έτσι θα πορευθούμε το 2015.»
Τέλος, ο κ. Λαζούλας ξεκαθαρίζει πως ακόμη κι αν προχωρήσει η δέσμευση του κ. Κουρουμπλή για προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, αυτές θα καθυστερήσουν, λόγω γραφειοκρατίας, περίπου 18 μήνες. «Μακάρι, γιατί όντως είμαστε κάτω του ορίου ασφαλείας σε θέμα προσωπικού. Δεν κινδυνολογώ.»