01:39, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Σουηδία: Ξεκινούν έρευνα για να δουν αν έχουν κόψει το… σεξ!

serious looking couple lying together in bed
Τριετή έρευνα για την ερωτική ζωή των Σουηδών ξεκινά το υπουργείο Υγείας της χώρας και μεταξύ των άλλων θα διερευνηθεί αν πράγματι οι πολίτες της έχουν γυρίσει την πλάτη στο σεξ.
Οι έρευνες που παρουσιάζονται στον σουηδικό Τύπο καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι Σουηδοί έχουν λιγότερες σεξουαλικές σχέσεις και έτσι το Υπουργείο Υγείας αρχίζει μια ενδελεχή έρευνα.
Αν διαπιστωθεί ότι οι Σουηδοί αποφεύγουν το σεξ θα αναζητηθούν και τα αίτια της κατάστασης. Το στρες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, είπε ο υπουργός Υγείας.
Η μελέτη θα διεξαχθεί από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας, με την τελική έκθεση να αναμένεται τον Ιούνιο το 2019.
Ο Σουηδός υπουργός υγείας υπογράμμισε ότι ήταν «παράδοξο το γεγονός ότι, ενώ ολόκληρη η κοινωνία μας φαίνεται διαπνέεται από το σεξ, σε ό, τι αφορά από τη διαφήμιση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής, το θέμα εξακολουθεί να είναι βουτηγμένο στην ντροπή…. Και να απουσιάζει από τον πολιτικό διάλογο».
«Πώς μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι, από τους γονείς και τους δασκάλους έως τους ανώτερους αξιωματούχους νιώθουν προφανέστατα τόσο άβολα όταν μιλούν για το σεξ;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.
Πηγή thetoc.gr