, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Στάση εργασίας γιατρών και εργαζόμενων στα νοσοκομεία

nosokomeio_0-620x320

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων, εν όψει της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου του για την Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.).

Ειδικότερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου, ενώ στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι η σύσταση της εταιρείας, η οποία εφεξής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των νοσοκομείων, σηματοδοτεί «την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» τη λειτουργία της εταιρείας, με την οποία, όπως υπογραμμίζει «αμφισβητείται ευθέως ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της υγείας».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 έξω από τη Βουλή έχει απευθύνει στα μέλη του και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοθέτημα «το οποίο αλλοιώνει τον χαρακτήρα του δημόσιου συστήματος υγείας, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη κοινωνία, ενώ επιτείνει παράλληλα την ανασφάλεια στον πληθυσμό»