, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σχετίζεται η ημικρανία με την έλλειψη βιταμινών;

ponokefalos
Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, η ημικρανία ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών.
Αναλύσεις που αφορούσαν 7.691 ασθενείς υπέδειξαν ότι όσοι εκδήλωναν συχνότερα ημικρανίες ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, βιταμίνης Β2, φυλλικού οξέος και συνενζύμου Q10. Καθεμιά από αυτές τις βιταμίνες παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα του οργανισμού.
Πού μπορείτε να βρείτε αυτές τις βιταμίνες
βιταμίνη D βρίσκεται σε σημαντική ποσότητα στον σολομό, στον τόνο, στον ξιφία, στο τυρί και στο αυγό. Μπορείτε επίσης να βρείτε στην αγορά προϊόντα (π.χ. γάλα, χυμό πορτοκάλι) ενισχυμένα με βιταμίνη D. Επίσης, ο οργανισμός μας συνθέτει τη βιταμίνη D όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο.
βιταμίνη Β2 βρίσκεται κυρίως στη σόγια, στο σπανάκι, στη γαλοπούλα, στα αμύγδαλα και στο γιαούρτι.
-Το φυλλικό οξύ μπορείτε να το πάρετε από λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, καθώς και από τα ρεβίθια, τα φασόλια και τις φακές.
-Το συνένζυμο Q10 βρίσκεται στο μπρόκολο, στα φυλλώδη λαχανικά, στους ξηρούς καρπούς, στο ψάρι, στα θαλασσινά, στο χοιρινό, στο κοτόπουλο και στο μοσχάρι.
Πηγή onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.