, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

«Συναγερμός» το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί

YGEIAS3_533_355

Μετά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος προειδοποίησε για το νέο ιό Η3Ν2 και το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του ενημερώνει για τα κρούσματα, αλλά και τους θανάτους που έχουν επιβεβαιωθεί από το νέο κύμα γρίπης.
Αναλυτικά: Σύμφωνα με τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της εποχικής γρίπης που υποστηρίζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναμένεται αυξητική τάση στα κρούσματα εποχικής γρίπης τις επόμενες εβδομάδες.
Το κύμα εποχικής γρίπης αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου 3 μήνες.
Μέχρι  σήμερα 8 Ιανουαρίου 2015, 6 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 4 θάνατοι
Υπενθυμίζεται  ότι η γρίπη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Κατά την εποχική γρίπη 2013/14 κατεγράφησαν 329 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης που είχαν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από αυτούς τους ασθενείς οι 145 έχασαν τελικά τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αναμένεται στην Ελλάδα η κυκλοφορία στελεχών γρίπης τύπου Α(Η3Ν2), Α (H1N1)pdm09 καθώς και στελεχών τύπου Β
Το  ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει…..
 
 
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr