Τελικά το μέγεθος…μετράει;

sex
Από καταβολής κόσμου διάφοροι αστικοί μύθοι  επικρατούν γύρω από το σεξ. Μάλιστα δίνονται και συνταγές επιτυχίας ενώ αποκαλύπτονται και μυστικά  για να επιτευχθεί  η μέγιστη ηδονή. 
Μερικοί από τους μύθους που συνοδεύουν το σεξ  είναι:αν ο οργασμός είναι υποχρεωτικός,αν το μέγεθος του πέους κάνει τη διαφορά, αν το«τράβηγμα» θεωρείται  ενδεδειγμένη μέθοδος αντισύλληψης.
Για να τεκμηριωθούν επιστημονικά η ισχύς αυτών των εικασιών πραγματοποιήθηκαν μελέτες και τις παραθέτουμε.
Το σεξ ελιξήριο νεότητας και υγείας .
Αλήθεια.Το σεξ δρα ευεργετικά  στον άνθρωπο, τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.
Όσοι έχουν  σταθερή και καλή σεξουαλική ζωή  παρουσιάζουν λιγότερο συχνά κατάθλιψη έχουν  καλύτερη καρδιακή λειτουργία  και  μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο και στις διάφορες λοιμώξεις.
Η σεξουαλική απόλαυση της γυναίκας σχετίζεται με το μέγεθος του πέους.
Μύθος. Όσο και αν πλάθεται ένας μύθος γύρω από τον «τέλειο» άντρα και το ιδανικό μέγεθος, η επιστήμη καταρρίπτει αυτό το μύθο καθώς  κρίνει  άλλους παράγοντες στην ερωτική συνεύρεση πιο  σημαντικούς.
Η σεξουαλική ικανοποίηση μιας γυναίκας δεν συσχετίζεται με το μέγεθος του πέους του άνδρα, αλλά κυρίως με τη σεξουαλική έκφραση μέσω της τεχνικής, που το ζευγάρι απολαμβάνει περισσότερο την ηδονή του.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης ουρολογικών Παθήσεων το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.
Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος για τη λευκή φυλή είναι τα 13 εκ.). Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους αυτό κάτω από 7 εκ. (το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκ.)
Το σεξ είναι «εγκεφαλικό» για τη γυναίκα.
Αλήθεια. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, οι γυναίκες  επηρεάζονται περισσότερο από το σύνολο της προσωπικότητας του  συντρόφου  τους σε σύγκριση με τους άντρες, οι οποίοι επικεντρώνονται   περισσότερο στα κάλλη της γυναίκας.
Η γυναίκα πρέπει να έχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή. 
Μύθος.Για τις γυναίκες, σε αντίθεση με τους άντρες, ο οργασμός δεν  αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για μια καλή σεξουαλική ζωή αφού έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι μπορεί  οι γυναίκες να ευχαριστιούνται και να απολαμβάνουν την ερωτική συνεύρεση  χωρίς  να φτάνουν πάντα  σε οργασμό.
Το αλατοπίπερο του σεξ τα …προκαταρκτικά
Αλήθεια. Ο ερεθισμός του σώματος πριν από την  ερωτική πράξη   ξυπνάει τις αισθήσεις επιτυγχάνοντας  καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια.
Το «τράβηγμα» πριν από την εκσπερμάτιση είναι μέθοδος αντισύλληψης
Μύθος.Η διακοπτόμενη συνουσία δεν είναι ασφαλής μέθοδος  για την αποφυγή μιας εγκυμοσύνης αφού έρευνες έδειξαν  ότι παρουσιάζονται 30 κυήσεις ανά 100 γυναίκες που τη χρησιμοποιούν για ένα χρόνο.
Όταν η γυναίκα είναι «από πάνω»  θα γεννήσει αγόρι. 
Μύθος.Η στάση του ζευγαριού κατά τη σεξουαλική πράξη δεν έχει σχέση με το φύλο του παιδιού που θα γεννηθεί, κάτι το οποίο καθορίζεται από βιολογικούς παράγοντες.
Για να είναι καλό το σεξ, οι σύντροφοι πρέπει να έχουν ταυτόχρονα οργασμό. 
Μύθος.Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι πράγματι ένας μύθος πολύ διαδεδομένος, ο οποίος βάζει σε διαδικασία τους ερωτικούς συντρόφους να «κυνηγούν» ο ένας τον οργασμό του άλλου. Κάτι τέτοιο κλέβει την ηδονή από τον άνδρα και τη γυναίκα, με τη συνεχή αναζήτηση της ικανοποίησης της κορύφωσης του σεξουαλικού παρτενέρ.
Η αλήθεια είναι ότι ο οργασμός τις περισσότερες φορές δεν είναι ταυτόχρονος για τους συντρόφους, ούτε χρειάζεται να είναι. Σημασία έχει η κορύφωση της ηδονής να εκφράζεται από τους δύο συντρόφους, ανεξάρτητα αν κάποιος προηγείται ή έπεται.
stop το σεξ μετά τα 65
Μύθος καθώς πλέον το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί ενώ έρευνα  που παρουσίασε πρόσφατα το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.
Συγκεκριμένα, το 63% των αντρών και το 37,4% των γυναικών ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα. Οι πιο συχνές σεξουαλικές πρακτικές ήταν τα φιλιά, οι αγκαλιές και η συνουσία.