07:02, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

"Το 89% των συνταξιούχων βοηθάμε παιδιά και… εγγόνια"!

 
ΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Φωτο Σάββας Αυγητίδης / www.e-photopress.blogspot.com
«Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το 2010 και μετά είναι καταστροφικοί για τους συνταξιούχους. Υπάρχει συνταξιούχος που έχει χάσει πάνω από το… 50% της σύνταξής του!”
—-
«Το 89% των συνταξιούχων μας βοηθάμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Στο ΙΚΑ το 87% των συνταξιούχων είναι κάτω από 700 ευρώ, όταν οι συνταξιούχοι είναι 1.150.000», αναφέρει στον Alpha 96.5 ο Νικόλαος Χατζόπουλος, πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.
«Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το 2010 και μετά είναι καταστροφικοί για τους συνταξιούχους. Υπάρχει συνταξιούχος που έχει χάσει πάνω από το 50% της σύνταξής του.», σημειώνει ο κ. Χατζόπουλος. Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει τη στρεβλή εφαρμογή του νόμου της εφαρμογής του 6% στην υγεία το οποίο χαρακτηρίζει «έγκλημα της πολιτικής ηγεσίας», καθώς το 6% «το βάζει στην αρχική απόφαση συνταξιοδότησης. Ένας ο οποίος έχει βγει απόφαση συνταξιοδότησης 2.000 ευρώ και σήμερα παίρνει 1.200 ευρώ, το 6% το βάζουν στην αρχική απόφαση συνταξιοδότησης, παράνομα, διότι ο 2084 λέει στο καταβαλλόμενο ποσό.», διευκρινίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων. Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά το 6% στις επικουρικές συντάξεις, χρεώνεται πλέον στο καταβαλλόμενο, μετά από πιέσεις που έχουν ασκηθεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ η παραπάνω στρεβλή εφαρμογή συνεχίζεται στις κύριες, σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο.
«Προσπαθούμε να κάνουμε και δικά μας ιατρεία σαν Δίκτυο. Να έρχονται οι συνταξιούχοι να γράφουνε τα φάρμακά τους, να μη δίνουν το δεκάρικο μετά τις 200 συνταγές. Ήδη έχουμε βρει ιατρεία, έχουμε πάρει την έγκριση απ’ τον Ιατρικό Σύλλογο», υπογραμμίζει ο ίδιος τονίζοντας την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των συνταξιούχων.
«Είναι κάποιος συνταξιούχος ο οποίος είναι 67 ετών, έχει 3.000 μεροκάματα, και δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξη. Από 1/1/15 καλώ όλους τους υποψήφιους συνταξιούχους που είναι στην κατηγορία αυτή, να κάνουν άμεσα αίτηση, διότι δίνεται αναλογιστική σύνταξη. Απλώς έχει βάλει τις προϋποθέσεις για το ατομικό εισόδημα 5.040 ευρώ και για το οικογενειακό έχει βάλει 10.080 ευρώ. Άρα είναι πάρα πολύς κόσμος ο οποίος σήμερα δεν έχει τίποτα. Είναι ένα μέτρο το οποίο δεν το γνωρίζουν οι συνταξιούχοι.», τονίζει σχετικά με τις διατάξεις του νόμου 3863 του 2010, ο κ. Χατζόπουλος.
(φωτο από κινητοποιήσεις συνταξιούχων στο ΙΚΑ Αριστοτέλους / φωτο Σάββας Αυγητίδης)