, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Το πολύ σεξ προκαλεί…γρίπη!

118Το σεξ έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες ψυχοσωματικές και για τα δύο φύλα αλλά αυτό δεν ισχύει όταν η συχνότητα είναι πολύ μεγάλη, καθώς μεταξύ άλλων τα συμπτώματα που εμφανίζονται μοιάζουν με αυτά της γρίπης.
Σύμφωνα με έρευνες, η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα «υπερφορτώνει» το νευρικό σύστημα. Όπως εξηγεί η καθηγήτρια Jennifer Berman, από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, « η έντονη σεξουαλική διέγερση μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά σημεία του γυναικείου σώματος. Ο εγκέφαλος δέχεται άπειρα σήματα με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται. Δίνει εντολή να απελευθερωθούν ορμόνες, ενώ την ίδια στιγμή τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται. Αυτό έχει σαν συνέπεια η γυναίκα να ζαλιστεί ή και να παρουσιάσει συμπτώματα ναυτίας».
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στους άνδρες αλλά οι εκδηλώσεις του οργανισμού ομοιάζουν με εκείνες της γρίπης. Δηλαδή η έντονη σεξουαλική διέγερση (και η συνεχόμενη) συνήθως του ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος (πυρετός). Οι γιατροί έχουν εντοπίσει το φαινόμενο αυτό και το έχουν ονομάσει «μετα- οργασμική» νόσο.
Επίσης, Αυστραλιανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης εντόπισαν ότι το πολύ σεξ προκαλεί κατάθλιψη στις γυναίκες, ή μια διάθεση θλίψης. Μια στις 3 γυναίκες σε έρευνα του πανεπιστημίου δήλωσε ότι μετά το σεξ νιώθει λυπημένη και θέλει να κλάψει. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό οφείλεται στις ορμόνες που απελευθερώνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ, οι οποίες μόλις τελειώσει η πράξη χάνονται και δημιουργούν μια θλίψη.
Τελικά η δικαιολογία του «όχι απόψε γιατί έχω πονοκέφαλο» έχει μία βάση, καθώς όπως αποκάλυψαν επιστήμονες από τον διεθνή οργανισμό για τον πονοκέφαλο και δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Medical Practitioners», το πολύ σεξ δημιουργεί ένα ξεχωριστό είδος πονοκεφάλου που ονομάζεται HAS (headaches associated with sexual activity). Η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα δημιουργεί συχνά ημικρανίες, και μάλιστα έντονες, μετά το σεξ και τον οργασμό.