Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας.
Ο περιφερειακός πρόεδρος της Ανδαλουσίας, Χουάνμα Μορένο, μίλησε σήμερα το πρωί σε δημοσιογράφους και, αναφερόμενος στη σφοδρότητα της σύγκρουσης, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα να εντοπιστούν περισσότερα θύματα. «Είναι πιθανό να βρεθούν περισσότεροι νεκροί δεδομένου του τεράστιου όγκου των μεταλλικών συντριμμιών που υπάρχουν εκεί. Οι πυροσβέστες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά δυστυχώς, όταν φτάσουν τα βαριά μηχανήματα για να σηκώσουν τα βαγόνια, είναι πιθανό να εντοπίσουμε περισσότερα θύματα…», είπε χαρακτηριστικά.
«Εδώ, στο επίκεντρο του δυστυχήματος, όταν κοιτάς αυτή τη μάζα από παραμορφωμένα σίδερα, αντιλαμβάνεσαι τη σφοδρότητα της σύγκρουσης…», ανέφερε σε άλλο σημείο και τόνισε: «Η πρόσκρουση ήταν τόσο απίστευτα βίαιη, που βρήκαμε πτώματα εκατοντάδες μέτρα μακριά, το οποίο σημαίνει ότι οι άνθρωποι πετάχτηκαν από τα παράθυρα».
«Αυτού του είδους τα δυστυχήματα είναι σοκαριστικά. Η σύγκρουση ήταν πάρα πολύ σοβαρή. Ένα τρένο μεταφέρει την κοινωνία – παππούδες, παιδιά, εγκύους… Είναι μια καταστροφή», δήλωσε επίσης στον ισπανικό ειδησεογραφικό οργανισμό La Sexta.
🎥 Así quedaron los dos trenes accidentados en Adamuz, Córdoba https://t.co/PSiiWXcf0X pic.twitter.com/5hfjbynaEL
— EL PAÍS (@el_pais) January 19, 2026
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε δήλωσε πως ο απολογισμός των θυμάτων από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ανδαλουσία της Ισπανίας «δεν είναι οριστικός», την ώρα που οι Αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει τον θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 152.
🔴 DIRECTO Adamuz | La Guardia Civil publica nuevas imágenes aéreas del accidente ferroviario en Córdoba https://t.co/MX3AqDpJsi pic.twitter.com/oxWePa20f7
— EL PAÍS (@el_pais) January 19, 2026





