«Η 1η Ιουλίου είναι σκηνή τραγωδίας» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

«Η 1η Ιουλίου είναι σκηνή τραγωδίας»

Τι ανέφερε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για τις κρίσιμες ώρες της χώρας.../Σάββας Αυγητίδης

Μητροπολίτης Άνθιμος φωτο Σάββας Αυγητίδης

(ΦΩΤΟ: Σάββας Αυγητίδης) Για το δημοψήφισμα αλλά και για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει από τα ξημερώματα η Ελλάδα εξαιτίας της μη καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ, μίλησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
«Η η ζωή των Ελλήνων την 1η Ιουλίου 2015 αποτελεί σκηνή τραγωδίας. Μας έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα θλίψης, σε άλλους απογοήτευση και άλλους οργή», ανέφερε ο κκ.Άνθιμος και συνέχισε λέγοντας: «Μέσα μου συγκινήθηκα που είδα ανθρώπους ταλαιπωρημένους να περιμένουν στις τράπεζες».
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση του πρωθυπουργού» και τόνισε ότι: «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός. Είναι επικίνδυνο. Δεν πρέπει να απομονώνουμε το θέμα στον πρωθυπουργό. Πρέπει να απευθυνθούμε σε όλη την κυβέρνηση.Οι πολιτικοί πρέπει να σταθμίσουν τα πράγματα γιατί με την Ευρώπη έχουμε σχέση, και ενώ άλλοι προσπαθούν να μπουν στην Ευρωζώνη, εμείς που είμαστε τόσα χρόνια κομμάτι της θα μείνουμε απ’ έξω».
Επίσης, ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά τη δική του θέση για το δημοψήφισμα: «Εγώ είπα ότι θα ψηφίσω ως Έλληνας πολίτης να μείνουμε στην Ευρώπη. Δεν είπα στους πολίτες τι να ψηφίσουν. Ο κόσμος με ρωτάει τι να κάνει. Εγώ δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο. Αλλά όταν ο άλλος βρίσκεται στην απόγνωση… υπάρχει στροφή πληθυσμού στην Ευρώπη», κατέληξε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ