Οι 7 υποψήφιοι για τα απορρίμματα της Ηπείρου - Karfitsa.gr
Οικονομία

Οι 7 υποψήφιοι για τα απορρίμματα της Ηπείρου

xyta-epirusΙσχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό του έργου ΣΔΙΤ επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι ανέρχονται σε επτά και θα διαγωνιστούν για την εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στέρεων αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι υποψήφιοι, με τη σειρά που υπέβαλαν τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι:
1.      ΜΕΤΚΑ – ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
2.      ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
3.      ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT – ΕΓΝΩΝ
4.      ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ
5.      ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC
6.      ΤΟΞΟΤΗΣ
7.      ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – J&P ΑΒΑΞ
Ο ανάδοχος θα επιλεγεί μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο, και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας απορριμμάτων για διάστημα 27 ετών. Οι υποδομές που θα υλοποιηθούν θα διαχειρίζονται περίπου 150 χιλ. τόνους απορριμμάτων ετησίως, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως ισχύει σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, και στην Περιφέρεια Ηπείρου οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Η ανοιχτή τεχνολογία ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης, με πλήρη διαφάνεια και εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.
Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ για τη συγχρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ