«Η ανάπτυξη θα έρθει από την ιδιωτική πρωτοβουλία» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Η ανάπτυξη θα έρθει από την ιδιωτική πρωτοβουλία»

Συνάντηση του Στράτου Σιμόπουλου με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης

Simopoulos (3)

Με το Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες προώθησε ο κ. Σιμόπουλος, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, οι οποίες έδωσαν «ανάσα» στον κλάδο.

Ειδική αναφορά έγινε στη μείωση των πρόσθετων εγγυήσεων στις συμβάσεις των δημοσίων έργων. Επίσης, στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αναθεώρησης των τιμών μονάδων την τελευταία διετία.

Ο κ. Σιμόπουλος υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη του κλάδου έρχεται σταδιακά, με συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες, με το πρόσημο να είναι σίγουρα θετικό.

Αναφέρθηκε σε κονδύλια, ύψους περίπου 500 εκ. ευρώ, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να δοθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για τη δημιουργία σχολικών και νοσοκομειακών υποδομών. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, πολύ σημαντική συνεισφορά στον κλάδο θα αποτελέσουν τα νέα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, όχι μόνον για τα δημόσια, αλλά και για τα ιδιωτικά κτίρια.

«Πέραν των ευρωπαϊκών πόρων, η ανάπτυξη θα έρθει από την ιδιωτική πρωτοβουλία, εφόσον βέβαια υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική και οικονομική σταθερότητα», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ