Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ... - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ…

Στην επιστολή-βόμβα Παπανδρέου

ÁÈÇÍÁ-ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÓÔÏ ÆÁÐÐÅÉÏ-ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ Å. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ/PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ

Η άποψη που διατυπώνει τώρα ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ούτε νέα ούτε καινοφανής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, και σε μία έμμεση προειδοποίηση προς τον πρώην πρωθυπουργό τονίζεται πως «το πλαίσιο όμως μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη και πρωτίστως το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα δεν θα επιτρέψουμε να το διαταράξει κανείς».

Επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για την μέχρι σήμερα αρνητική πορεία του Κινήματος, στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη: «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με βασική αρχή την ανοιχτή και ουσιαστική πολιτική συμμετοχή της βάσης του. Αυτό έγινε με την εκλογή του Προέδρου του υπό συνθήκες ακραίας κρίσης το Μάρτιο του 2012, με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ του 2013 και γίνεται τώρα με την ενεργό συμμετοχή της βάσης στο Προγραμματικό Συνέδριο της Παράταξης του Ιανουαρίου 2015.

Δεν έγινε δυστυχώς το ίδιο πριν την μεγάλη στροφή του Μαΐου του 2010, ούτε πριν την πρώτη κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ το Νοέμβριο του 2011. Τότε όμως διαμορφώθηκαν οι νέες -εξαιρετικά δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ- κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται επίσης: «Σημειώνουμε την αυτονόητη διαβεβαίωση του κ. Παπανδρέου ότι θα εκτελέσει μέχρι τέλους τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του ως μέλους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Στην επιστολή που απέστειλε στο ΠΑΣΟΚ, χθες Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην πρωθυπουργός ζητούσε, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη «έκτακτου και ανοιχτού συνεδρίου» που θα «συνοδεύεται με προσκλητήριο προς όλους, είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι». Αμέσως μετά το συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου ζητούσε «εκλογή νέου προέδρου από τη βάση».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ