«Η δεύτερη πτήση από την Πόλη φέρνει έσοδα...» - Karfitsa.gr
Οικονομία

«Η δεύτερη πτήση από την Πόλη φέρνει έσοδα…»

Αύξηση των δρομολογίων Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη επιδιώκουν οι Τουρκικές Αερογραμμές

Turkish Airlines

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Το γεγονός ότι το 2013 ήταν μια χρονιά που έκλεισε θετικά για τις Τουρκικές Αερογραμμές στη Βόρεια Ελλάδα με αύξηση επιβατών, αλλά και η άρνηση της Ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να παρέχει τη δυνατότητα δεύτερης πτήσης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στο γεύμα που παρέθεσε σε εκπροσώπους του τύπου ο υπεύθυνος του παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας των Τουρκικών Αερογραμμών κ. Ουτκού Γιαζάν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαζάν, το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για τις Τουρκικές Αερογραμμές, αφού κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό επιβατών από και προς την Ελλάδα σε 78.000 από 40.000 το 2012, κάτι που ποσοστό μεταφράζεται σε 80%.

Αυτό που ωστόσο λειτουργεί ως τροχοπέδη κατά τον κ. Γιαζάν στην περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, είναι η παροχή της δυνατότητας να πραγματοποιείται και δεύτερο δρομολόγιο προς Κωνσταντινούπολη από τη Θεσσαλονίκη.

«Η πτήση που έχουμε καθημερινά για Θεσσαλονίκη δεν επαρκεί. Είναι γεμάτη κάθε φορά και αναγκαζόμαστε να διώχνουμε πελάτες. Παράλληλα η μία πτήση δημιουργεί και πρόβλημα στις ανταποκρίσεις από Κωνσταντινούπολη προς τους άλλους προορισμούς αφού δεν βολεύει η ώρα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαζάν.

Μάλιστα ο υπεύθυνος των Τουρκικών Αερογραμμών τόνισε ότι η αύξηση των διαθέσιμων θέσεων με περισσότερα δρομολόγια θα μειώσει και την τιμή των εισιτηρίων, ενώ η τοπική οικονομία θα έχει και μεγάλο μερίδιο στα έσοδα που θα έρθουν από την αύξηση επιβατών από την Κωνσταντινούπολη, κυρίως για τουριστικούς λόγους.

Ένα άλλο πρόβλημα δυσλειτουργίας της ΥΠΑ που ανέδειξε ο κ. Γιαζάν είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στην αναμονή επί ένα εξάμηνο, μετά το αίτημα που κατέθεσε για αξιοποίηση χώρου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που οι Τουρκικές Αερογραμμές επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν ως χώρο αναμονής για τους επιβάτες τους.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάπτυξη της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μ αφορμή την άφιξη επιβατών από χώρες που πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να καταφθάσουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος σε επιβάτες από Ινδία, Ινδονησία και Μαλαισία «αγορές από τις οποίες η εταιρεία μας προσδοκά πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαζάν.

«Χαρά μας ο ανταγωνισμός»

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η άρνηση της ΥΠΑ να παραχωρήσει τη δυνατότητα για μια επιπλέον πτήση από στις τουρκικές αερογραμμές, ο κ. Ουτκού Γιαζάν δε θέλησε να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ευθύνονται άλλες αεροπορικές εταιρείες, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο γεγονός πήρε τέτοια τροπή από δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.

Κληθείς να απαντήσει για την επέκταση που πραγματοποιεί η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair με τη δημιουργία βάσεων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαζάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια διαδικασία που αφορά ιστορικές πτήσεις και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη. Πρόκειται για μια παραστατική διαδικασία. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον ανταγωνισμό, γιατί αυτός μας κάνει καλύτερους. Όποιος σκέφτεται περισσότερο τον πελάτη, αυτός θα πάει και καλύτερα», επισήμανε ο υπεύθυνος των Τουρκικών Αερογραμμών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ