Η Διαμαντοπούλου επέστρεψε με... πρόταση! - Karfitsa.gr
Πολιτική

Η Διαμαντοπούλου επέστρεψε με… πρόταση!

Μαζί της συμφωνεί και ο Βενιζέλος

diamantopoulou

Την πρόταση να μην ψηφίζεται καμία σημαντική αλλαγή στην Παιδεία, αν δεν έχει τη στήριξη τουλάχιστον 200 βουλευτών, διατυπώνει η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή που έστειλε προς του πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της αλλαγής του νόμου για την Παιδεία, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

«Πεποίθησή μου είναι ότι, ανεξαρτήτως περιεχομένου αλλαγών, πρέπει να διασφαλίσουμε, ως κεκτημένη αξία, τη συναίνεση που με κόπο κατακτήσαμε στο χώρο της Παιδείας», τονίζει η πρώην υπουργός στη δήλωση της, που συνοδεύει την επιστολή.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ανακοίνωση των προτάσεων από το υπουργείο Παιδείας για την αλλαγή του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα Πανεπιστήμια όλων των ανεπτυγμένων χωρών. Επισφραγίζει την επιστροφή στο Πανεπιστήμιο του κρατικού ελέγχου και της κομματικής ασυδοσίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρότασή της Άννας Διαμαντοπούλου.

Σε ανακοίνωση της Χ.Τρικούπη αναφέρει ότι αυτήν την αντίληψη εφάρμοσε στην πράξη η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υπενθυμίζει ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 ο κ. Βενιζέλος είχε την δυνατότητα να προτείνει ως γενικός εισηγητής και η τότε αναθεωρητική Βουλή να αποδεχθεί και να ενσωματώσει στο Σύνταγμα, μια σειρά από ρήτρες συναίνεσης και ευρείας πλειοψηφίας.

Η ίδια λογική πρέπει να επικρατήσει και για το βασικό θεσμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, με στόχο μια σταθερή, μακροχρόνια εθνική επένδυση στη γνώση και άρα την προοπτική της νέας γενιάς, σημειώνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ