«Η διοίκηση του Σ. Δανιηλίδη έχει κουράσει, κουραστεί και κορεστεί» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

«Η διοίκηση του Σ. Δανιηλίδη έχει κουράσει, κουραστεί και κορεστεί»

Ο Γρηγόρης Xατζησάββας, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών ανοίγει τα χαρτιά του και ανακοινώνει οτι...

xatzisavvas-new

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη

Την υπόσχεση να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και να συνεργαστεί με τους νέους και τους επιχειρηματίες δίνει μέσω της «Κ» ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης, Γρηγόρης Χατζησάββας και εκ νέου υποψήφιος- αυτή τη φορά- για το δημαρχιακό θώκο Νεάπολης-Συκεών. Απαριθμεί τις προτεραιότητές του σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος, μιλά για τις απαραίτητες αλλαγές του «Καλλικράτη» ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου και… βαθμολογεί το έργο του σημερινού τοπικού άρχοντα Σίμου Δανιηλίδη.

Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε εάν εκλεγείτε;

Θα αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης. Σήμερα ο κ. Δανιηλίδης διοικεί με μια πολύ στενή ομάδα συνεργατών του. Κάποιοι απ’ αυτούς την ενασχόλησή τους με τα κοινά την έχουν κάνει επάγγελμα. Τίποτα άλλο δεν θα έχουν να κάνουν όταν θα αποχωρήσουν και γι’ αυτό κάνουν το παν να κρατηθούν στην εξουσία. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Εμείς θα δώσουμε βαρύτητα στο δημοκρατικό προγραμματισμό, στη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Το συμβούλιο θα αποφασίζει για τις τοπικές υποθέσεις και όχι ο «ένας» ! Θα δώσουμε αρμοδιότητες στις δημοτικές κοινότητες που σήμερα είναι αποψιλωμένες και είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία και θα προχωρήσουμε στην ενοποίηση των τεσσάρων γεωγραφικών ενοτήτων, των Συκεών, της Νεάπολης, των Πεύκων και του Αγίου Παύλου. Ενοποίηση γεωγραφική, λειτουργική και κοινωνική. Θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της νεολαίας, που κατά την άποψή μας είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης. Η νεολαία του δήμου σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο, όπως και οι πάσχοντες συμπολίτες μας. Δε βρίσκονται οι ανάγκες τους στις προτεραιότητες του δήμου. Οπωσδήποτε τέλος, θα συνεργαστούμε με τους επαγγελματίες της πόλης μας, για τους οποίους όχι μόνο δεν έχει υπάρξει, μέχρι σήμερα, χείρα βοηθείας, αλλά αντιμετωπίζονται πολλές φορές με ανεξήγητη σκληρότητα.

Κύριε Χατζησάββα, τι πρέπει να αλλάξει στον «Καλλικράτη»;
Ο Καλλικράτης ήταν ένα πρώτο βήμα και έπρεπε να παρακολουθείται στενά για να εντοπιστούν οι αδυναμίες του και να διορθωθούν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Έπρεπε το ίδιο το υπουργείο και μια επιτροπή να παρακολουθεί τη δραστηριότητα όλων των δήμων. Εάν δηλαδή μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και να προχωρήσουν σε προσαρμογές. Είναι κρίμα που μια τέτοια μεταρρύθμιση δεν έχει την δέουσα υποστήριξη…

Εντοπίζετε στη διοίκηση του δήμου… κούραση;
Αυτό είναι δεδομένο. Ο Σίμος Δανιηλίδης και οι στενοί του συνεργάτες έχουν κουραστεί, έχουν κουράσει και έχουν κορεστεί και αυτό το γεγονός τους στερεί τη δημιουργικότητα και την φαντασία που απαιτείται για να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Θα έλεγα ότι ασκούν μόνο ένα μέρος από τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που έχουν. Κάνουν μόνο ένα μέρος από τα αυτονόητα, τη στιγμή που η συγκυρία απαιτεί την υπέρβαση.

Στους διαδρόμους του δημαρχείου ακούγεται πως «ο επόμενος δήμαρχος θα πρέπει να είναι Νεαπολίτης». Μάλιστα ορισμένοι μιλούν για επιλεκτική διοίκηση στις Συκιές. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Δεν θα το έλεγα αυτό. Όλες οι δημοτικές ενότητες έχουν παραμεληθεί. Είναι σαν να ανήκουν σε μια άλλη διοίκηση που δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των πολιτών, το περιβάλλον, την ευταξία και την αισθητική του δήμου. Υπήρχε μια επιδεικτική απουσία της δημοτικής αρχής από τη Νεάπολη και όχι μόνο. Το ίδιο συμβαίνει και στα Πεύκα και στον Άγιο Παύλο. Θα μου επιτρέψετε μάλιστα να πω ότι ούτε στις Συκιές έχουν γίνει όσα έπρεπε εδώ και χρόνια να γίνουν.

Συζητάτε με στελέχη της παράταξης Δανιηλίδη;
Θα πρέπει να πούμε ότι από τη Νεάπολη και οι επτά τοπικοί σύμβουλοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από την παράταξη του κ. Δανιηλίδη και έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτό συνέβη γιατί δεν τους έδινε καμία σημασία, δεν λάμβανε υπόψη τις προτάσεις τους και όσες είχαν κάνει πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων. Στελέχη που και σήμερα βρίσκονται δίπλα του, τον καταγγέλλουν για αλαζονική συμπεριφορά. Δυστυχώς, όταν είσαι τόσα χρόνια στην εξουσία και λειτουργείς με αυταρχικό τρόπο, ενισχύεις τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει. Υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός και κάθε ώρα που περνάει η δική μας πρωτοβουλία ενισχύεται. Θα έλεγα πως θα εκπλαγούν όσοι μας θεωρούν αδύναμους. Ήδη οι ελπίδες του συνόλου της τοπικής κοινωνίας εναποτίθενται στη δική μας πρωτοβουλία και προσπάθεια. Και την ενισχύουν. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Ο κ. Δανιηλίδης τι κάνει τώρα; Προσπαθεί το τελευταίο τρίμηνο με έντονη επικοινωνιακή πολιτική που αγγίζει και τα όρια της προπαγάνδας να καλύψει την ανεπάρκειά του των προηγούμενων τριών χρόνων. Ο κ. Δανιηλίδης ενώ είναι πολύ «σφιχτός» σε όλα, είναι πολύ γαλαντόμος στην επικοινωνιακή πολιτική και δεν φείδεται χρημάτων. Αυτή την απουσία του προσπαθεί να την καλύψει με προπαγάνδα. Δεν υπάρχει ΜΜΕ στο οποίο ο κ. Δανιηλίδης δεν έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία. Με δαπάνες του δήμου καθημερινά μας κατακλύζει με έντυπα που παρουσιάζουν το «μαύρο-άσπρο». Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζει το ανύπαρκτο έργο του!

Έχετε αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες;
Μια απλή αντικατάσταση πλαστικού τάπητα σ’ ένα γήπεδο 9Χ9 στη Νεάπολη, αποτέλεσε πρόσφατα αιτία εγκαινίων και φιέστας. Μιας μικρής κλίμακας απόξεση ασφάλτου και λίγα κυβικά ασφάλτου βαφτίστηκαν αποκατάσταση ασφαλτόστρωσης της Ανδρέα Παπανδρέου κι έδωσαν αφορμή για τηλεοπτικά ρεπορτάζ και διθυραμβικά δελτία τύπου. Δεκάδες, προεκλογικού χαρακτήρα, έντυπα τυπώνονται και μοιράζονται στις τέσσερις δημοτικές Ενότητες, με έξοδα του δήμου και στα οποία αναφέρονται ως υπαρκτά, έργα που ακόμη βρίσκονται στη φάση των μελετών. Θα μπορούσατε να τα ονομάσετε εσείς όλα αυτά με διαφορετική λέξη από προπαγάνδα;

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ