Η Εύα Καϊλή πηγαίνει την υπόθεση των Wikileaks στο Ευρωκοινοβούλιο - Karfitsa.gr
Πολιτική

Η Εύα Καϊλή πηγαίνει την υπόθεση των Wikileaks στο Ευρωκοινοβούλιο

Ανακινεί το ζήτημα η ευρωοβουλευτής…

kailiΤα WikiLeaks φέρνει άμεσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να διερευνηθούν οι υποκλοπές.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στην παρακολούθηση αξιωματούχων ενός διεθνούς οργανισμού και δημοσίευση του περιεχομένου του διαλόγου τους στο διαδίκτυο, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ανακινεί το ζήτημα της προστασίας των επικοινωνιών των πολιτικών και των αξιωματούχων της ΕΕ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της Ελιάς, σε επιστολή της προς τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών στο χώρο του διαδικτύου, οργανισμό για τον όποιο είναι η υπεύθυνη ευρωβουλευτής από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ανέλυσε την ανάγκη για ασφαλείς διόδους επικοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή επισημαίνει ότι “σε μια εποχή που πολιτικές εξελίξεις εκβιάζονται, και διαπραγματεύσεις κατευθύνονται με μεθόδους κατασκοπείας, είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τις συνομιλίες στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείς και ακέραιες”.

Η ευρωβουλευτής στην επιστολή της προτείνει την ανάληψη δράσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό, που εδρεύει μάλιστα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων, μια ενημερωτική καμπάνια για τους κινδύνους των κυβερνο-επιθέσεων και τέλος η κατάθεση προτάσεων ή ακόμα και ανάπτυξη μεθόδων και λογισμικού κρυπτογράφησης από τον οργανισμό για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αποτελούν τα τρία στάδια δράσης που προτείνει η ευρωβουλευτής για την διασφάλιση της ακεραιτότητας των διαδικασιών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ