"Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να... διαλυθεί!" - Karfitsa.gr
Διεθνή

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να… διαλυθεί!”

«Καμπανάκι» από τον Μάρτιν Σουλτς...

soults_3_0

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που επιδιώκουν να μας απομακρύνουν τους μεν από τους δε. Οφείλουμε να το αποφύγουμε αυτό, καθώς οι συνέπειες θα ήταν δραματικές» προσθέτει.

Σημειώνει επίσης ότι “κανένας δεν μπορεί να πει αν η ΕΕ θα εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτήν τη μορφή σε 10 χρόνια. Αν το θέλουμε τότε χρειάζεται να πολεμήσουμε πολύ σκληρά γι’ αυτό”.

Ο κ. Σουλτς συμπληρώνει ότι υπάρχουν εναλλακτικές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ότι «βεβαίως και θα μπορούσε να καταρρεύσει».

«Μια Ευρώπη του εθνικισμού, μια Ευρώπη των συνόρων και των τειχών είναι αυτή που οδήγησε στο παρελθόν την ήπειρό μας στην καταστροφή» υπογραμμίζει.

Ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι όσον αφορά στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πρόκληση του προσφυγικού και ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από κοινού ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ