Η "φωνή του Πολυτεχνείου" ενδιαφέρεται και για... Πρόεδρος Δημοκρατίας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Η “φωνή του Πολυτεχνείου” ενδιαφέρεται και για… Πρόεδρος Δημοκρατίας

Προτεραιότητά της βέβαια η Επιτροπή!

Damanaki

Την επιθυμία να παραμείνει κοινοτική επίτροπος εξέφρασε η Μαρία Δαμανάκη, σε γεύμα που είχε με δημοσιογράφους, ενώ όπως τόνισε οι μικρές χώρες μπορούν να αποκτήσουν καλά χαρτοφυλάκια μονάχα όταν ο επίτροπος τους δεν είναι αρχάριος και έχει την απαιτούμενη εμπειρία.

Μάλιστα η Ελληνίδα επίτροπος ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για την επιθυμία της αυτή.

Με αφορμή τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας η Μαρία Δαμανάκη απάντησε πως δεν μπορεί να πει ότι δεν την ενδιαφέρει, παρόλα αυτά προτεραιότητα της αυτή τη στιγμή είναι η Επιτροπή.

Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας της και ενημερώνοντας για το έργο που έχει διατελέσει, η επίτροπος εκτιμά ότι η θητεία της μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής, Χ. Μπαρόζο την είχε συγχαρεί δημοσίως για το έργο της.

Ως ιδιαίτερα σημαντικά επιτεύγματα στο χαρτοφυλάκιο της η Μαρία Δαμανάκη ανέδειξε την ψήφιση του κανονισμού για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση της καταγραφής του βυθού της ευρωπαϊκής επικράτειας, αφού μόνο έτσι μπορεί να φανούν οι δυνατότητες της «γαλάζιας ανάπτυξης» όπως υποστήριξε.

Μια ακόμη επιτυχία της αναφέρει πως ήταν και η Θαλάσσια Ασφάλεια, όπου για πρώτη φορά γίνεται σαφής αναφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ