Η INTERLIFE χορηγός στη δημιουργία βιβλιοθήκης στον Έβρο - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Η INTERLIFE χορηγός στη δημιουργία βιβλιοθήκης στον Έβρο

Βρέθηκε στους ακριτικούς Μεταξάδες...

INTERLIFE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ 1

Στους ακριτικούς Μεταξάδες του Έβρου βρέθηκε η INTERLIFE, υλοποιώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εθελοντισμού του Δικτύου Journalists Acting για τη δημιουργία Βιβλιοθηκών σε ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η 6η δράση του Δικτύου αφορούσε στη δημιουργία μιας πλήρως εξοπλισμένης παιδικής και νεανικής Βιβλιοθήκης στο παραδοσιακό χωριό των Μεταξάδων και βρήκε σημαντικό αρωγό στην INTERLIFE, η οποία συγκέντρωσε, με κινητοποίηση εργαζομένων, συνεργατών και φίλων απ’ όλη την Ελλάδα εκατοντάδες  βιβλία καινούργια και μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση. Τα βιβλία παραδόθηκαν στο Δίκτυο και η INTERLIFE ταξίδεψε μέχρι το ακριτικό χωριό για να βρίσκεται εκεί στις όμορφες στιγμές των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης.

INTERLIFE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ 3

Παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Γιάννης Βοτσαρίδης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Έλενα Τοπάλη μαζί με δημοσιογράφους και φίλους του Δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο Journalists Acting ιδρύθηκε από περίπου 25 δημοσιογράφους εθελοντές της Θεσσαλονίκης, με στόχο να υλοποιεί ανά διετία διάφορα projects εθελοντισμού. Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου που αφορούσε τη δημιουργία 10 πλήρως εξοπλισμένων  παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας ολοκληρώθηκε ήδη με τη δημιουργία 6 βιβλιοθηκών, στην Κρανιά Γρεβενών, το Λιβάδι Ελασσόνας, τους Κουκλιούς Ιωαννίνων, τις Μουριές Κιλκίς, τα Δίκαια και τους Μεταξάδες Έβρου.

Ουσιαστικά, το Δίκτυο παραλάμβανε άδειους χώρους, οι οποίοι -με τη βοήθεια χορηγών, που πραγματοποίησαν δωρεές απευθείας στους δικαιούχους- επιπλώθηκαν και διακοσμήθηκαν εξαρχής και μετατράπηκαν σε βιβλιοθήκες με τουλάχιστον 1500 βιβλία έκαστη, υπολογιστές, ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

INTERLIFE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ 2

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ