Η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ πήρε το πτυχίο της στη Θεολογία! - Karfitsa.gr
Κοσμικά

Η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ πήρε το πτυχίο της στη Θεολογία!

Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να ξανακάτσει στα θρανία και να πάρει το πτυχίο της – Διαβάστε το συγκινητικό μήνυμά της…

%ce%9a%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%9c%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%ce%bf%cf%81%ce%ba%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%98%ce%b5%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ εκτός από ταλαντούχα ηθοποιός είναι πλέον και πτυχιούχος Θεολόγος. Η ηθοποιός πριν λίγο καιρό αποφάσισε να ξανακάτσει στα ακαδημαϊκά θρανία και τελικά να καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο της από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook φωτογραφίες με τη χαρακτηριστική τήβεννο της ορκωμοσίας ενώ έγραψε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα ενθαρρύνοντας όλους τους νέους να σπουδάσουν.

«Ήμουνα πάντα των βιβλίων. Της περιέργειας, της φαντασίας και της εξερεύνησης. Έκανα προσωπικά ταξίδια με το μυαλό μου, βοηθούμενη από τα βιβλία και τη μελέτη. Από το σχολείο –που δε συμπαθούσα την πειθαρχία και την κοινοτοπία του– ήμουνα έξυπνη, γρήγορη και καλούτσικη μαθήτρια χωρίς πολλή προσπάθεια. Φυσική συνέχεια του λυκείου ήταν οι εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και πέρασα θεολογική σχολή Αθηνών χωρίς πολύ σκέψη και πάθος. Δεν πέρασα αρχαιολογικό Αθηνών κι η δεύτερη επιλογή ήταν η θεολογία. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, αναζήτησης, αμφισβήτησης και στο ενδιάμεσο χρόνο άναψε το φως της υποκριτικής τέχνης που με λαμπάδιασε. Το Ισλάμ, η φιλοσοφία της θρησκείας, η ιστορία του κόσμου μέσα από τα μάτια ενός πνευματικού υπερβατικού μυστικιστικού –κι όχι εκκλησιαστικού– κόσμου έσβησε – μάλλον… σιγόκαιγε! Κυρίως η αγάπη για τα βιβλία και τον κόσμο τους. Η δουλειά του ηθοποιού πήγε καλά, ώσπου σκάλωσε κάποια χρόνια πριν. Τότε αναζωπυρώθηκε η ανάγκη μου να ξεφύγω από την πεζή καθημερινότητα και ξανάρχισα να δίνω μαθήματα και να διαβάζω –πράγμα πολύ πολύ δύσκολο– αλλά το τίμημα άξιο της προσπάθειας. Σήμερα λοιπόν μετά από χρόνια έκλεισα ένα κύκλο σπουδών παίρνοντας το πτυχίο θεολογίας! Έχω τέτοια περηφάνια και χαρά που τα κατάφερα και νίκησα την αδράνεια του νου –που συμβαίνει με τα χρόνια που περνούν– που μπορώ και θέλω να συνεχίσω και σ’ άλλες σπουδές και σ’ άλλα ταξίδια του μυαλού. Μην παρατάτε τίποτα και μην ακούτε κανέναν. Σπουδάστε κι ας μη βγείτε στο επάγγελμα της σπουδής! Να είστε έτοιμοι κι άξιοι αγωνιστές της αρετής. Αυτό δε θα σας το στερήσει καμιά κοινωνία και καμιά κρίση του χρήματος και των αξιών. Κι ο θεός (σας) βοηθός εν τω βίω τούτο. Άνω θρώσκω».

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ