Η καλύτερη καρδιολογική κλινική στον κόσμο είναι στη... Θεσσαλονίκη! - Karfitsa.gr
Υγεία

Η καλύτερη καρδιολογική κλινική στον κόσμο είναι στη… Θεσσαλονίκη!

Η πρωτιά ήρθε επειδή οι γιατροί και το προσωπικό... Ρεπορτάζ Φρόσω Βαρβάρα

 

ahepa-cardio3

Της Φρόσως Βαρβάρα

Ο Βασίλης είναι 30 ετών και πάσχει από στεφανιαία νόσο. Όπως αναφέρει στο karfitsa.gr έψαξε να βρει θεραπεία σε αρκετά κέντρα της Ευρώπης όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως  ικανοποιητικά αποτελέσματα .Όταν γύρισε στην Ελλάδα επισκέφθηκε και την Α΄καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αχέπα οι εντυπώσεις του όπως λέει άριστες. «Δεν το περίμενα αλλά εδώ οι γιατροί αντιμετώπισαν την περίπτωσή μου πολύ καλά. Είναι εξαίρετοι επιστήμονες και τους χρωστάω πολλά» υποστηρίζει.

Η ομάδα των γιατρών της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αχέπα,  διακρίθηκε ανάμεσα σε πολλούς καταξιωμένους συναδέλφους τους ως η πρώτη κλινική παγκοσμίως αφήνοντας πίσω καρδιολόγους από  Royal Brompton Hospital του Λονδίνου και Bakulev Scientific Center της Μόσχας.

Ο διαγωνισμός  διοργανώθηκε από την  την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου της, που φέτος πραγματοποιήθηκε  στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για ένα Διαγωνισμό γνώσεων καρδιολογίας και κατανόησης της εφαρμογής των κατευθυντήριων οδηγιών. «Ήταν ένας διαγωνισμός που μεταδιδόταν ζωντανά σε όλο τον κόσμο.

Σε μια μεγάλη αίθουσα έπρεπε να δείξουμε τις γνώσεις  και τις ικανότητες μας στην αντιμετώπιση καρδιολογικών περιστατικών» αναφέρει ο καθηγητής καρδιολογίας  Χαράλαμπος Καρβούνης και συνεχίζει «Κάθε τόσο τα δεδομένα στην καρδιολογία αλλάζουν και εμείς ενημερωνόμαστε συνέχεια για το πώς μπορούμε με τον καλυτερο τρόπο να περιθάλψουμε τον ασθενή .Παρά τις ελλείψεις  που υπάρχουν και τα προβλήματα εμείς προσπαθούμε και δίνουμε στους Έλληνες ασθενείς το καλύτερό μας εαυτό».

kliniki

Η ομάδα της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. αποτελείται από τον Καθηγητή Καρδιολογίας, Χαράλαμπο Καρβούνη, τον Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας, Γεώργιο Σιάνο, τον Λέκτορα, Γεώργιο Γιαννακούλα, τους Επιστημονικούς Συνεργάτες, Βασίλειο Καμπερίδη και Απόστολο Τζίκα καθώς και τον ειδικευόμενο, Θωμά Γκότσιο. «Για εμάς το πρώτο βραβείο αποτελεί τιμή» επεσήμανε ο κ.Καρβούνης ενώ τόνισε πως όλη η ομάδα της Α’ καρδιολογικής κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο για όλους τους ασθενείς.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ