, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η κατάθεση στεφάνων, τα αποδοκιμαστικά συνθήματα και η συγκίνηση! (φωτο)

Της Έλενας Καραβασίλη / φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης

Φορείς, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, πολίτες, έσπευσαν σήμερα από νωρίς το πρωί στην Πολυτεχνική σχολή του Α.Π.Θ. προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς.

foto6

polutexnio

Στεφάνι κατέθεσε στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους φοιτητές που βρισκόντουσαν στην πολυτεχνική σχολή. «Είναι μία ημέρα που τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να σκεφτούμε τη δημοκρατία θέλουμε. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν ότι περισσότερο μπορούσαν για να ζούμε όπως ζούμε σήμερα. Θα πρέπει η δημοκρατία, που αποκατέστησαν με τέτοιες θυσίες, να μας αξίζει. Θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του», τόνισε ο κ. Ζαπράνης.

zapranis

Σχετικά με την αντιμετώπιση που έλαβε από τους φοιτητές νωρίς το πρωί ο πρύτανης του Α.Π.Θ. Περικλής Μίτκας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KARFITSA.GR), o κ. Ζαπράνης σχολίασε ότι, «θεωρώ ότι δεν ήταν σωστή πράξη. Ο κ. Μίτκας αντιπροσωπεύει το Α.Π.Θ.. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό μπορεί να γίνεται μία τετοια πράξη. Το πολυτεχνείο ανήκει σε όλους . Ανήκει στους φοιτητές και στην ελληνική κοινωνία. Είναι ένα σύμβολο για όλους μας. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, υπογράμμισε ότι, «σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Παλεύουμε για πράγματα που είναι αυτονόητα. Για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου οι κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων να επιστρέψουν στους εργαζόμενους».

foto3 foto4

Να σημειώσουμε πως από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου έσπευσε στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς. Αρκετές ήταν και οι μαμάδες που έφεραν μαζί τα παιδιά τους για να αφήσουν ένα γαρύφαλλο. Η Αγγελική Τσαμπούλα είναι μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 10 και 7 ετών. Όπως λέει η ίδια, τα παιδιά της γνωρίζουν για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς τους έχει μιλήσει η ίδια. «Είχαν την περιέργεια και ήθελαν να έρθουν μαζί μου σήμερα στο Πολυτεχνείο για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο. Τους έχει μιλήσει και εγώ ώστε να έχουν ορισμένες γνώσεις ιστορίας, ενώ γίνεται εξαιρετική δουλειά και στο σχολείο τους», καταλήγει η κ. Τσαμπούλα.

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.