«Η κινητικότητα θα αφορά μόνο στο 4% του δημοσίου » - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Η κινητικότητα θα αφορά μόνο στο 4% του δημοσίου »

AB1EA0792FFDD8E71DD5F1D7713356E2Τα σχέδια της κυβέρνησης για το «καυτό» θέμα της διαθεσιμότητας αποκάλυψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega: «Έχουν απολυθεί 4.200 υπάλληλοι ως τώρα. Είμαστε έτοιμοι για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων ως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Όσοι έχουν πάρει μέρος στην κινητικότητα και είναι περίπου 2 χιλιάδες άτομα ως τώρα, δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη νέα τους δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι που τη δουλειά που έκαναν προηγουμένως θα συνεχίσουν να την κάνουν, απλά θα μεταφερθούν από εκεί που πλεόναζαν, σε άλλη υπηρεσία ή οργανισμό όπου υπάρχει έλλειψη». Όπως τόνισε, η κινητικότητα των 25 χιλιάδων υπαλλήλων θα αφορά μόνο στο 4% του δημοσίου, ενώ τελικά θα απολυθούν λιγότεροι από το 2% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Απόλυτος ήταν ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα των «κοπανατζήδων» και όσων έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία ή ανύπαρκτα προσόντα: «Το δημόσιο θα αλλάξει. Οι κοπανατζήδες ελέγχονται και θα τιμωρηθούν, όπως και περιπτώσεις ανθρώπων που εξαπάτησαν το δημόσιο μέσω των προσόντων τους και τους οποίους ανακαλύπτουμε μέσα από την έρευνα μας. Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα βλέπουν και το φως της δημοσιότητας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική της μονιμότητας και να βασιστούμε στην αξιοκρατία και την απόδοση».

Παράλληλα ανέφερε ότι μέσα στο 2013 θα γίνουν 5-10 χιλιάδες προσλήψεις, με προτεραιότητα να δίνεται στους τομείς της υγείας και του εισπρακτικού μηχανισμού.

protothema.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ