«Η κυβέρνηση δεν ήταν τρικομματική, ήταν μονοκομματική» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Η κυβέρνηση δεν ήταν τρικομματική, ήταν μονοκομματική»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο το κόμμα του να στηρίξει υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες που θα υποδείξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης στο περιθώριο συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση της Karfitsa.

kouvelis-thessalonikiΤου Βαγγέλη Στολάκη

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο το κόμμα του να στηρίξει υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες που θα υποδείξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης στο περιθώριο συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση της Karfitsa.

«Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι χώρος συνθέσεων και προγραμματικών συμφωνιών. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τις αυτοδιοικητικές μας παρατάξεις και δεν θα υπάρξουν κεντρικές επιλογές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Σε άλλη ερώτηση της Karfitsa, για το εάν η παραμονή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στις θέσεις διοικητικών συμβουλίων οργανισμών σημαίνει επιμέρους υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε πως η επιλογή τους έγινε βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων. «Δεν ανήκουν όλοι στη ΔΗΜΑΡ. Ζητήσαμε την παραίτηση υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων, όσων δηλαδή βρίσκονταν στον πυρήνα της κυβέρνησης. Αν θέλει η σημερινή κυβέρνηση να ζητήσει αυτή τις παραιτήσεις όσων υποδείξαμε».

Μιλώντας για τους λόγους αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν ευθυνόταν μόνο η ΕΡΤ, αλλά η αποχώρηση ήταν αποτέλεσμα πολιτικών. «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση από τρικομματική γινόταν μονοκομματική με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου». Όπως είπε, «το Μέγαρο Μαξίμου  είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή εκλογών επηρεαζόμενο από κύκλους της ΝΔ που έλεγαν τη δεύτερη Κυριακή θα έπαιρνε αυτοδυναμία».

Ο κ. Κουβέλης ανάφερε επίσης πως η κυβέρνηση λάμβανε αποφάσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος του και έφερε ως παράδειγμα  την εκμετάλλευση των λιμανιών για τα οποία η ΔΗΜΑΡ ζητούσε εκχώρηση και όχι παραχώρηση. Μίλησε επίσης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και διερωτήθηκε τι θα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τόσο για τον αντιρατσιστικό νόμο, όσο και για την κατάργηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Σε ό,τι αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε το λουκέτο στην ΕΡΤ έκανε λόγο για παγκόσμια πολιτική πρωτοτυπία. Απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της σοσιαλδημοκρατίας για τη συγκρότηση μια ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης λέγοντας πως αναμένει μεγάλη ανταπόκριση ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως το κάλεσμα δεν αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κόσμο που εκφράζει, αλλά το «όλον ΠΑΣΟΚ». Όπως είπε, το κάλεσμα δεν απευθύνεται ούτε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο σύνολο του αριστερού χώρου. Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επομένων ημερών, ο κ. Κουβέλης είπε πως το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ ορισμένων κεφαλαίων, όπως τον φόρο πολυτελείας και θα καταψηφίσει τα υπόλοιπα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ