Οι λαμαρίνες κρύβουν… καρμανιόλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Οι λαμαρίνες κρύβουν… καρμανιόλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10062013812Πολλή σκέψη χρειάζεται για πεζούς και οδηγούς όταν επιχειρούν να περάσουν  τη διάβαση που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μπακατσέλου, ένα σημείο όπου κυριαρχούν φυσικά τα έργα του Μετρό, όπως και σε ολόκληρο τον ιστορικό δρόμο του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος, δεν είναι άλλος από τα ίδια τα έργα του Μετρό, οι λαμαρίνες των οποίων εμποδίζουν την ορατότητα των πεζών που θέλουν να περάσουν το δρόμο με κατεύθυνση από την πάνω προς την κάτω πλευρά του δρόμου. Το κάλυμμα του εργοταξίου, που έχει χαρακτηρίσει τα τελευταία χρόνια την πορεία των εργασιών του Μετρό, εκτός από εξαιρετικό κάλυμμα για τις επιχειρήσεις, έχει αποδειχθεί και επικίνδυνη παγίδα για πεζούς αλλά και οδηγούς.

Οι πεζοί, που θέλουν να περάσουν τη διάβαση εάν επιχειρήσουν να κοιτάξουν στα αριστερά τους για να δουν εάν υπάρχει κάποιο διερχόμενο όχημα, δε βλέπουν το δρόμο, αλλά τη λαμαρίνα του Μετρό.

Ο σχεδιασμός της τοποθέτησης των καλυμμάτων φαίνεται ότι δεν έγινε και με τον προσεκτικότερο τρόπο, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Όπως αναφέρουν πηγές της Αττικό Μετρό, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για επικινδυνότητα ή κάποιο ατύχημα που συνέβη λόγω της συγκεκριμένης αστοχίας στην κατασκευής. Μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρείας επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός γίνεται με βάση την έγκριση που έχει εξασφαλιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σημείο πραγματοποιούνται έργα της ΕΥΑΘ, με την υπηρεσία ύδρευσης να πραγματοποιεί συνδέσεις αγωγών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

10062013813

 

 

 

 

 

10062013814

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ