Η Μισέλ Ομπάμα τάραξε τους Σαουδάραβες με την εμφάνισή της - Karfitsa.gr
Διεθνή

Η Μισέλ Ομπάμα τάραξε τους Σαουδάραβες με την εμφάνισή της

Τι δεν φόρεσε...

Τα όρια της ανοχής των Σαουδαράβων δοκίμασε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τις ενδυματολογικές της επιλογές κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα για να υποβάλει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του βασιλιά Αμπντουλάχ.

Η Μισέλ Ομπάμα φόρεσε, μεν, ένα μακρύ παντελόνι και ένα μακρύ σακάκι αλλά άφησε ακάλυπτο το κεφάλι της.

Ο αυστηρός ισλαμικός νόμος που εφαρμόζεται στη Σαουδική Αραβία προβλέπει ότι οι γυναίκες της χώρας πρέπει να φοράνε μαντίλα και μαύρες ρόμπες όταν εμφανίζονται δημόσια. Οι περισσότερες επιλέγουν να καλύψουν το πρόσωπό τους με ένα βέλο γνωστό και ως νικάμπ.

Μολονότι το καλυμμένο κεφάλι δεν είναι απαραίτητο για τις γυναίκες από χώρες της Δύσης ορισμένοι από τους Σαουδάραβες επισήμους που υποδέχθηκαν τον αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του απέφυγαν επιδεικτικά να χαιρετίσουν δια χειραψίας τη Μισέλ Ομπάμα αρκούμενοι σε ένα νεύμα του κεφαλιού.

Βάσει των όσων προβλέπει η Σαρία, στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν χωρίς την άδεια ενός άρρενα συγγενή τους ενώ μόνο με τον ίδιο τρόπο μπορούν να παντρευτούν, να αποκτήσουν ανώτερη εκπαίδευση ή να υποβληθούν σε ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

michelle-saydi-obama3

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ