Η μοναξιά του κ. Κοντονή - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Απόψεις Αρθρογράφοι

Η μοναξιά του κ. Κοντονή

του Βασίλη Μάστορα

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Όσο εύκολο είναι να αλλάξει κάποιος μέσα σε μία ημέρα την Ελλάδα, άλλο τόσο εύκολο είναι να αλλάξει το περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα.

Τόσα χρόνια ο ομφάλιος λώρος της εγχώριας διαπλοκής με το ποδόσφαιρο όλο και δυνάμωνε, χωρίς κανείς να δείχνει τη διάθεση να βάλει τέλος σ’ αυτήν τη σχέση. Κι αυτή η απροθυμία δεν ήταν άσχετη με τα οφέλη που προέκυπταν από τη διαχείριση της δυναμικής μίας ομάδας. Οι παράγοντες προσέφεραν αυτήν τη δυναμική στην πολιτική εξουσία και η δεύτερη με τη σειρά της τούς αντάμειβε με κάθε λογής φωτογραφικούς νόμους που εξυπηρετούσαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των ομάδων. Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια και ουδείς αντιδρούσε, γιατί όλοι έπαιρναν το κατιτίς τους. Σ’ αυτό το τανγκό της διαπλοκής γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το όπλο των παραγόντων, και συγχρόνως ο πολιορκητικός κριός, ήταν οι οπαδοί τούς οποίους ποδηγετούσαν με… τυράκι το καλό της ομάδας.

Και αφού επί πολλά χρόνια όλα τα προβλήματα, μεταξύ αυτών και το πρόβλημα της βίας, έμπαιναν κάτω από το χαλί, ήρθε η νέα κυβέρνηση με σημαία ότι θα κάνει το μαύρο άσπρο στο ποδόσφαιρο.

Ανεξαρτήτως από τις προθέσεις που έχει ο αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού, εκτιμώ ότι είναι δύσκολο να φέρει το καράβι στη σωστή ρότα, γιατί από τα πολλά προβλήματα άρχισε να… μπατάρει.

Είναι εύκολο να διαλαλείς τους στόχους της κυβέρνησης για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά είναι δύσκολη η εφαρμογή των μέτρων.

Σε τέτοιες μάχες, οι οποίες έχω την αίσθηση ότι μοιάζουν με πυρηνικό πόλεμο, χρειάζεται μεθοδικότητα, ρεαλισμός και συμμαχίες. Οι τελευταίες είναι ό,τι το σημαντικότερο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των ιδιοκτητών των ομάδων έχουν συνταχθεί στο πλευρό του κ. Κοντονή για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Μία χαρά είναι βολεμένοι, οπότε γιατί να μπουν σε… περιπέτειες; Και επειδή κάθε αλλαγή είναι επώδυνη προτιμούν την… περπατησιά τους κι αφήνουν τον υφυπουργό Αθλητισμού να παλεύει με τα θηρία.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ