Η ΝΔ είναι διέξοδος ελπίδας! - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

Η ΝΔ είναι διέξοδος ελπίδας!

του Νίκου Δένδια

 Δένδιας

του Νίκου Δένδια*

Σήμερα, είναι περισσότερο εμφανές από ποτέ, ακόμη και από τις κρίσιμες ημέρες του Ιουλίου του 2015, ότι η χώρα κινείται χωρίς πυξίδα σε όλους τους τομείς. Η πρόσφατη ομιλία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το επιβεβαίωσε. Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε δυστυχώς το παραμικρό το οποίο να συνιστά πρόγραμμα για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση και περιορίσθηκε για μία ακόμη φορά στο αφήγημα της κατασκευής «εχθρών».

Η μοναδική τακτική της κυβέρνησης εξαρτά την ύπαρξη ανάπτυξης από εξωγενείς παράγοντες, όπως την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπου ήδη διαπιστώνονται προβλήματα, αλλά και τη ρύθμιση του χρέους, στην οποία μέχρι τώρα έχει αποτύχει! Νωπές είναι άλλωστε οι εντυπώσεις, διόλου κολακευτικές για την Κυβέρνηση και τη συνοχή της, από την έμπρακτη διάψευση της επιχειρηματολογίας της από τον ίδιο τον Αντιπρόεδρό της κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Η πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν όμως οι Έλληνες πολίτες είναι σκληρή, καθώς μέσα σε 5 μόλις μήνες, από το τέλος του Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2017 καλούνται να καταβάλλουν φόρους που προσεγγίζουν τα 30 δις ευρώ (τις υπόλοιπες δόσεις στον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ , την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017!). Σε όλους αυτούς τους αυξημένους φόρους θα πρέπει μάλιστα να προστεθούν οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, όπως στον ΕΦΚ στα καύσιμα.

Πρόκειται για μία πραγματική φοροεπιδρομή, η οποία απειλεί να «σαρώσει» οτιδήποτε άντεξε στα χρόνια της κρίσης στην πραγματική οικονομία, χωρίς μάλιστα να έχει δημοσιονομικό αντίκρισμα, καθώς πολλοί πολίτες, όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία του Ιουλίου (όταν αυξήθηκαν μόνο μέσα σε ένα μήνα κατά 800 εκ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές) έχουν επιλέξει τη στάση πληρωμών έναντι του Δημοσίου, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους. Την ίδια ώρα επιχειρήσεις συνεχίζουν να κλείνουν και η ανεργία παραμένει εξαιρετικά υψηλή.

Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αναζητούν από τη Νέα Δημοκρατία μία διέξοδο ελπίδας, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, με συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. H Νέα Δημοκρατία, όπως ήδη έπραξε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΕΝΦΙΑ, οφείλει να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό μία τεκμηριωμένη πρόταση μείωσης των φόρων και επιστροφής της χώρας στην ανάπτυξη.

H παράταξή μας, οφείλει παράλληλα, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποκοπεί από τα λαϊκά στρώματα, να αντισταθεί στις σειρήνες του λαϊκισμού και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Εμείς άλλωστε δεν επιχειρήσαμε να παραλύσουμε τον εισπρακτικό μηχανισμό, ούτε παροτρύναμε τους Έλληνες να μην πληρώνουν φόρους, προκειμένου να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Μόνο με μία συμφωνία αλήθειας μπορεί να εξέλθει η χώρα από την επταετή κρίση και τις συνέπειές της σε όλους τους τομείς. Αυτόν τον στόχο πρέπει να έχουμε και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε την υλοποίησή του, αρχής γενομένης από την παρουσία του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

*Ο κ. Δένδιας είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ