ΣΤΑ... "ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ! (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Uncategorized

ΣΤΑ… “ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ” ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Metro_NDΚλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Μηνά Σαμαντζίδη, επισκέφθηκε σήμερα τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό «Βενιζέλου», προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο κατασκευής του έργου, αλλά και για τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως το έργο κινδυνεύει να βρεθεί στον… αέρα λόγω της αντιπαράθεσης για τις αρχαιότητες που βρέθηκαν στο εργοτάξιο του σταθμού μετά την απόφαση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για μεταφορά και έκθεσή τους στο στρατόπεδο Παύλου Μελά ή αλλού. Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων αντιδρά στην απόφαση του ΚΑΣ και ζητά την επανεξέταση της και την εξάντληση όλων των περιθωρίων εύρεσης τεχνικής λύσης για τη διατήρησή τους κατά χώραν ως επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου εντός του σταθμού Βενιζέλο

«Ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου, αλλά και για τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως», δήλωσε ο κ. Σαμαντζίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα ευρήματα πρέπει να αναδειχθούν ως σύνολο και να ενταχθούν στον πολιτιστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, όχι όμως σε βάρος του πολύπαθου μετρό, όπως χαρακτήρισε το έργο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει θεσμοθετημένα όργανα, τα οποία είναι αρμόδια για να κρίνουν την ανάδειξη της μνημειακής οδού που αποκαλύφθηκε στις ανασκαφές. «Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποτελεί το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας, το οποίο αποφασίζει για την τύχη των ευρημάτων. Σε κάθε περίπτωση, η πόλη δεν πρέπει να οδηγηθεί στο διχασμό», κατέληξε ο κ. Σαμαντζίδης.
Στο κλιμάκιο μετείχαν οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κεντρικού, Ανατολικού, Δυτικού Τομέα και Β’ Θεσσαλονίκης Τάσος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Μητράκας, Μίλτος Τασούλης και Κυριάκος Λαζός αντίστοιχα, ο διευθυντής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη Φίλιππος Ζαφειρίου, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Βόρειας Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου καθώς και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Διοικούσας Επιτροπής Βασίλης Γάκης.
Β. Στολ. 
Δείτε τα βίντεο από την επίσκεψη της “γαλάζιας” παράταξης στο σταθμό Βενιζέλου:
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ