Η... ομάδα νίκης του Απόστολου Τζιτζικώστα - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Η… ομάδα νίκης του Απόστολου Τζιτζικώστα

Οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο πλευρό του!

DSC_1543

του Βαγγέλη Στολάκη

Στο πρόσφατο τραπέζι που παρέθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τρία εικοσιτετράωρα αμέσως μετά τη νίκη του για το θώκο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στους ανθρώπους που για τέσσερις μήνες περίπου, όσο κράτησε δηλαδή η προεκλογική εκστρατεία, ήταν η σκιά του! Ο λόγος για τους στενούς συνεργάτες του εν ενεργεία αλλά και νέου Περιφερειάρχη. Ορισμένοι εξ’ αυτών βρίσκονται  στο πλευρό του από την πρώτη ημέρα ενασχόλησής του με την πολιτική και άλλοι προστέθηκαν σιγά σιγά στο δυναμικό της «Αλληλεγγύης».

Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μέρος της μεγάλης επιτυχίας του συνδυασμού του που συγκέντρωσε  ποσοστό που ξεπέρασε το 71% οφείλεται και στους εθελοντές, οι οποίοι παρότι η ομάδα δεν διέθετε οργανωμένο σύστημα, βρίσκονταν καθημερινά στο… διαφορετικό εκλογικό κέντρο του Απόστολου. Υπενθυμίζουμε ότι προτίμησε να ανοίξει αντί των «παραδοσιακών» εκλογικών κέντρων, μια… έκθεση προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας,

Στο άκουσμα της είδησης πως ο κ. Τζιτζικώστας συγκέντρωσε το 71,1% του εκλογικού σώματος, έναντι του αντιπάλου του Γιάννη Ιωαννίδη που έλαβε 28,99%, νταούλια και… κλαρίνα έσπευσαν στον αριθμό 10 της Παύλου Μελά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι οργανοπαίχτες πήγαν από μόνοι τους, χωρίς να τους καλέσει κάποιος εκ του συνδυασμού, ενώ δεν χρειάστηκε πολύ ώρα μέχρι να στηθεί το πάρτι για τη νίκη. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής των Περιφερειακών εκλογών στο σπίτι του, παρέα με τη σύντροφό του Ελεάννα Βλάχου ενώ λίγο μετά τις δέκα το βράδυ «κατηφόρισε» προς το κέντρο. Μετά και τις επίσημες δηλώσεις δεχόταν ευχές. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν το ένα μετά το άλλο. Όπως μαθαίνουμε σχεδόν όλο το Μέγαρο Μαξίμου τον κάλεσε για να του ευχηθεί. «Συγχαρητήρια» φέρεται να του είπε και ο Κώστας Καραμανλής όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τζιτζικώστας και συνεργάτες έκατσαν στο εκλογικό κέντρο μέχρι τις πέντε το πρωί πίνοντας κρασί και απολαμβάνοντας λιχουδιές από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Ποιοι είναι όμως οι άνθρωποι που «έτρεξαν» με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας περίπου… πενήντα χιλιάδες χιλιόμετρα, όπως έδειξε το κοντέρ του αυτοκινήτου του και αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης;

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος υπήρξε και ο στενότερος συνεργάτης του πατέρα του και πρώην υπουργού της ΝΔ, Γιώργου είναι ο Θανάσης Θάνος, ο οποίος τελεί σήμερα χρέη διευθυντή του γραφείου του Περιφερειάρχη. Από τα πρώτα βήματα της  πορείας του στην πολιτική τον ακολουθεί και ο Νίκος Ιωάννου, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Κώστας Μπέφας είναι ο άνθρωπος που διατηρεί την επαφή του κ. Τζιτζικώστα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους. Για πολλούς θεωρείται η «σκιά» του σημερινού Περιφερειάρχη αφού γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται και τι κάνει ο Περιφερειάρχης. Ο κ. Μπέφας υπήρξε επίσης υπεύθυνος για τη σύνταξη του προγράμματος της «Αλληλεγγύης» ενώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ασχολείται με θέματα ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκά προγράμματα. Συντάκτες του προγράμματος υπήρξαν και οι: Νίκος Βακάλης και Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Τα ηνία της… επικοινωνίας και της εικόνας του, τα κρατούν ο Άρης Μάτσικας και ο Περικλής Πηλείδης. Ο πρώτος είναι υπεύθυνος επικοινωνίας αλλά και λογογράφος του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ ευθύνεται και για την παρουσία του τελευταίου στα social media. Ο δεύτερος είναι ο image maker του και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας. Γνωστός για τη συνεργασία του με κορυφαία «γαλάζια» στελέχη, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα φρόντισε στο πρόσφατο τραπέζι με τους δημοσιογράφους να παρουσιάσει τον κ. Πηλείδη, τον οποίο οι εκπρόσωποι των Μέσων ήδη γνώριζαν. «Άκουγα για τον Πηλείδη του Καραμανλή, τον ήξερα φυσικά αλλά τώρα συνεργάστηκα μαζί του» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπεύθυνος για τα οικονομικά της εκστρατείας αλλά και για τα εκλογικά κέντρα που άνοιξαν στους επτά νομούς, τη λειτουργία τους και τη στελέχωσή τους ήταν ο Δημήτρης Κάππας. Σε ό,τι αφορά το εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της… διαφορετικότητάς του, υπεύθυνοι ήταν οι: Κώστας Δέλιος, Χρήστος Κουβαλάκης, Βασίλης Μάντζιος και Αχιλλέας Μαρκόπουλος.

Σημαντικό ρόλο στη νίκη των εκλογών διαδραμάτισε και η Αντωνία Βαφειάδου, ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Τζιτζικώστα από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, ενώ υπεύθυνοι για οργανωτικά θέματα της εκστρατείας υπήρξαν οι: Γιώργος Παπαλεξίου και Στάθης Βουλγαρίδης. Νομικός σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» ήταν ο Γρηγόρης Κωτσόπουλος, ενώ υπεύθυνος για τις εκδηλώσεις ο Ηφαιστίων Σερδάρης. Υπεύθυνος του γραφείου τύπου του συνδυασμού, προκειμένου να ενημερώνονται οι δημοσιογράφοι, τα sites και τα blogs για τις δράσεις του συνδυασμού και του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Λάζαρος Θεοδωρακίδης και η Κατερίνα Θεοδώρου. Ο Πέτρος Δαναός υπήρξε υπέυθυνος για το συνδυασμό της «Αλληλεγγύης»  και την προετοιμασία των εκλογών, ενώ υπήρξε και υπεύθυνος κινητοποίησης.

melinaΗ βοήθεια της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Καθοριστικός, σύμφωνα με κύκλους του εν ενεργεία Περιφερειάρχη, υπήρξε και ο ρόλος της δημοσιογράφου και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Θεσσαλονίκης, Μελίνας Καραπαναγιωτίδου, η οποία παράλληλα με την εκστρατεία της στο νομό Θεσσαλονίκης έκανε και εκστρατεία μέσω facebook και twitter υπέρ του συνδυασμού αλλά και προσωπικά του επικεφαλής της ομάδας. Όπως λέει άλλωστε η ίδια σημασία έχει ο αγώνας και όχι το αποτέλεσμα!

Ξεφώ Τζιτζικώστας-Ελεάννα ΒλάχουΠαντού παρούσα!

Καθημερινή παρουσία στο εκλογικό κέντρο αλλά και στη λειτουργία αυτού είχε και η επιχειρηματίας Ελεάννα Βλάχου, που έγινε γνωστή ως το… «κορίτσι του Τζίτζι» όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εκλογικού κέντρου στα ΜΜΕ, ο κ. Τζιτζικώστας τη σύστησε στους δημοσιογράφους ως τη… σύντροφό του! Η κ. Βλάχου συνόδευε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε πολλές περιοδείες του.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ