"Η πόλη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα" το μήνυμα Καλαφάτη - Karfitsa.gr
Karfitsomata Θεσσαλονίκη

“Η πόλη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα” το μήνυμα Καλαφάτη

"Η ομάδα μου θα έχει κανονικούς ανθρώπους, επαγγελματίες, καταξιωμένους"

 

kalafatis16

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» εμφανίστηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και συζήτησε τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του αλλά και τα θέματα της Θεσσαλονίκης με τους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και τον Δ. Καμπουράκη. Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι θέτει υποψηφιότητα για να ενώσει και όχι να διχάσει και ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αποτελεσματικότητα που πρέπει να επιδεικνύει ο Δήμαρχος και εστίασε στα «απλά καθημερινά πράγματα» που κάνουν τη διαφορά στην πόλη, όπως η καθαριότητα και η ευταξία στην πόλη. Όσον αφορά το προφίλ του συνδυασμού του, τόνισε ότι «δεν ψάχνω υποψηφίους συμβούλους με χαρακτηριστικά  superstars και ψηφοσυλλέκτες, γιατί κοιτάζω την επόμενη μέρα. Θέλω μια ομάδα με κανονικούς ανθρώπους, επαγγελματίες, να είναι καταξιωμένος ο καθένας στο χώρο της δουλειάς του και να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση από τους συναδέλφους του».

Στις ερωτήσεις των παρουσιαστών για τον σημερινό δήμαρχο, ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε ότι «ο κύριος Μπουτάρης είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Αν καθίσετε να πιείτε μαζί του έναν καφέ, δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητο. Θα πρέπει όμως να μιλήσουμε για τον Μπουτάρη ως πολιτικό και ως Δήμαρχο. Και εκεί, θα ήθελα να μου πει τρία έργα που έχει κάνει στην πόλη». Τόνισε επίσης ότι η απόφασή του για υποψηφιότητά έχει να κάνει κυρίως με την διαπίστωση ότι η πόλη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει ήδη κάνει. «Ο Μπουτάρης έχει μία διαδρομή, θα αξιολογηθεί. Υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία είναι θετικά  – και τα θετικά δεν θα τα αποδομήσουμε – αλλά στα 3,5 χρόνια υπάρχει μεγάλο περιθώριο κριτικής», σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης. Όσον αφορά το θέμα της κομματικής στήριξης των υποψηφίων δημάρχων, ο Σταύρος Καλαφάτης αναρωτήθηκε: «υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος που δεν έχει την υποστήριξη κάποιου κόμματος; Ο κύριος Μπουτάρης έχει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Και της ΔΗΜΑΡ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σταύρος Καλαφάτης στο ρόλο της Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικού πόλου και ως τουριστικού προορισμού για όλα τα Βαλκάνια. Σημείωσε μάλιστα ότι «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να κοιτάει ψηλά. Έχει μεγάλο περιθώριο να παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά το κύρος και την ισχύ της στην ευρύτερη περιοχή. Μπορεί να λειτουργήσει ως περιφερειακή πόλη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά». Τόνισε επίσης ότι στην Θεσσαλονίκη «μπορεί να είμαστε  οι αρνητικοί πρωταθλητές στο κομμάτι της ανεργίας, αλλά για αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το κομμάτι της στήριξης της αστικής επιχειρηματικότητας από το δήμο».

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στο τέλος της συζήτησης η ιδεολογική τοποθέτηση του Σταύρου Καλαφάτη, μετά τη σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς τοποθετείται ανάμεσα στο δίπολο φιλελεύθερος – λαϊκός δεξιός. «Τοποθετώ τον εαυτό μου, στην ανανεωτική κεντροδεξιά. Αυτό αισθάνομαι.», απάντησε ο Σταύρος Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι «σέβομαι τις απόψεις των υπολοίπων, έχω ευαισθησίες για όλα τα κινήματα, οικολογικά και κοινωνικά. Πιστεύω ακράδαντα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και έχω σταθερές θέσεις.»

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ