Η πολυτέλεια του Ηρακλή - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Απόψεις Αρθρογράφοι

Η πολυτέλεια του Ηρακλή

του Βασίλη Μάστορα

mastoras1Του Βασίλη Μάστορα

Είναι πάγια άποψη μου ότι δεν έρχονται τα πάνω κάτω στην κοινωνία μίας χώρας επειδή μία ποδοσφαιρική ομάδα υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία. Σαφώς και πλήττεται το κύρος της, οι φίλοι της περνούν έναν μεγάλο διάστημα θλίψης και απογοήτευσης, αλλά μέχρις εκεί. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση ή πράξη πλειοδοσίας αγάπης για την ομάδα περνάει τα όρια της λογικής. Πλην βεβαίως των περιπτώσεων όπου υπάρχουν, αποδείξεις ή έστω ισχυρές ενδείξεις αδικίας, όπως στην απόφαση κατά του Ηρακλή πριν από τέσσερα χρόνια.
Σε κάθε άλλη περίπτωση εκτιμώ ότι όλα γίνονται για λαϊκή κατανάλωση προκειμένου να κρυφτεί η αγωνιστική αποτυχία. Στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες οι οποίες για διάφορους λόγους υποβιβάστηκαν στην κατώτερη κατηγορία, αλλά δεν διαλύθηκαν. Επέστρεψαν και πάλι στον φυσικό τους χώρο και μεγαλούργησαν. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Γιουβέντους η οποία είναι μία από τις φιναλίστ του τελικού του Champions League.
Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο Ηρακλής θα καταφέρει τα επόμενα χρόνια να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις, αλλά η ρεαλιστική προσέγγιση της επιστροφής του στη Super League οδηγεί στο συμπέρασμα ότι από τα «πέτρινα χρόνια» βγήκε περισσότερο δυνατός. Οι «κυανόλευκοι» αναπνέουν πάλι τον αέρα του φυσικού τους χώρου, που είναι η Super League, έχουν στο πλευρό τους έναν μεγαλομέτοχο που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έχει πλάνο, τον κόσμο του συσπειρωμένο γύρω από την ομάδα και κυρίως είναι ΠΑΕ χωρίς μεγάλα οικονομικά βάρη.
Ο Ηρακλής λοιπόν, είναι πλέον μία ομάδα γεμάτη αρετές τις οποίες όμως θα πρέπει να τις μετουσιώσει σε θετικά αποτελέσματα. Μετά από μία εντυπωσιακή αγωνιστικά χρονιά στη Football League, κατά τη διάρκεια της οποίας οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν τη συμπάθεια των φίλων του ποδοσφαίρου σ’ όλη την Ελλάδα, καλούνται τώρα να κυνηγήσουν νέες επιτυχίες στην μεγάλη κατηγορία. Η προσπάθεια σαφώς και θα είναι πολύ δυσκολότερη, αλλά πέρα απ’ όποιο αγωνιστικό αποτέλεσμα πετύχει ο Ηρακλής θα πρέπει να προσέξει ως κόρη οφθαλμού δύο πράγματα: την φιλοσοφία του στην οργανωτική και αγωνιστική δομή και να κρατήσει το μπάτζετ στο ίσα βάρκα ίσα νερά. Γιατί μία ΠΑΕ με οικονομικά βάρη μη διαχειρίσημα, διαχρονικά βρίσκεται, σε αργό θάνατο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ