Η πρώτη αντικατάσταση αορτικής βαλβίδος χωρίς στερνοτομή - Karfitsa.gr
Υγεία

Η πρώτη αντικατάσταση αορτικής βαλβίδος χωρίς στερνοτομή

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

cardiology-fund_heart-thumb-large

Βασική αρχή στον τρόπο λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και εξελιγμένων μεθόδων για αποτελεσματική θεραπεία.

Έτσι και στον τομέα της καρδιολογίας, μετά από την κατάλυση αρρυθμιών (ablation) και τη διενέργεια αγγειοπλαστικών σε εξαιρετικά σύμπλοκες βλάβες των στεφανιαίων αρτηριών, έγινε και η πρώτη αντικατάσταση αορτικής βαλβίδος διαδερμικά, δηλαδή χωρίς καρδιοχειρουργική στερνοτομή.

Συγκεκριμένα, από την ομάδα των επεμβατικών καρδιολόγων Πέτρου Αλτσιτζόγλου και Βαΐου Τζίφου εμφυτεύθηκε, επιτυχώς, από τη αριστερή υποκλείδιο αρτηρία, βαλβίδα Corvalve σε ασθενή 74 ετών με ανεγχείρητη αορτική στένωση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προ εξαμήνου, και κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες, είχε γίνει στον ασθενή προσπάθεια διαδερμικής αντικατάστασης της ίδιας βαλβίδος, σε άλλο ιδιωτικό κέντρο των Αθηνών, χωρίς αίσιο αποτέλεσμα.

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών έπαιξε η απολύτως συντονισμένη συνεργασία της ειδικής ομάδας (heart team) ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, αποτελούμενη από τον επεμβατικό ακτινολόγο Θ. Αλεξίου, τον επεμβατικό καρδιολόγο Ε. Σιάντο, τους αγγειοχειρούργους Α. Χρονόπουλο και Λ. Κανελλόπουλο, τον αναισθησιολόγο Ε. Παπαγεωργίου, και το έμπειρο νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Όλα έγιναν με την ασφάλεια της καρδιοχειρουργικής κάλυψης από την oμάδα του καρδιοχειρουργού Δ. Νίκα.

Με σεβασμό στην αντίξοη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, για όλους εμάς η επέμβαση αυτή σηματοδοτεί την αφετηρία για την προσπάθεια διενέργειας μεγάλης γκάμας διαδερμικών επεμβάσεων που αφορούν σε δομικές καρδιακές παθήσεις προκειμένου ο ασθενής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών να χαίρει πάντα υπηρεσιών υγείας υψηλού επίπεδου.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ