Η πρώτη δημόσια παρέμβαση της πρώην πρωθυπουργού... - Karfitsa.gr
Πολιτική

Η πρώτη δημόσια παρέμβαση της πρώην πρωθυπουργού…

Η Βασιλική Θάνου μίλησε για τις... λίστες

thanou-deth5

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς ψηφίστηκε η διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο», δήλωσε αποκλειστικά στον Αlpha 989 η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της για το θέμα και εξήγησε το σκεπτικό της.

«Ως προς το επιστημονικό ζήτημα που προέκυψε και αποτέλεσε και την αιτία διαφωνίας των 5 μελών του διοικητικού συμβουλίου που παραιτήθηκαν, θέλω να επισημάνω ότι μέχρι το 2008 η διάταξη που ίσχυε προέβλεπε ότι επί πάσης φύσεως κακουργημάτων μπορεί να γίνει χρήση και των παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων» είπε η τέως Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η νομολογία του Αρείου Πάγου αναγνωρίζει και μετά τη διάταξη αυτή, την τροποποίηση του 2008 ότι όταν πρόκειται για υπέρτερο έννομο αγαθό τότε εξαιρείται και λαμβάνονται υπόψη τα παρανόμως κτηθέντα μέσα. Υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις οι οποίες διασφαλίζουν και τα άλλα συνταγματικά δικαιώματα».

Για τη πορεία των ελέγχων στις διάφορες λίστες η Βασιλική Θάνου τόνισε ότι «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο . Πρέπει επιτέλους να μπορέσουν να ελεγχθούν μερικά πράγματα .Οι έρευνες θα συνεχιστούν. Θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια και από τεχνικούς συμβούλους. Θεωρώ ότι σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχει ταχύτερος ρυθμός για την προώθηση όλων των υποθέσεων. Οι πολίτες αναμένουν από τη δικαιοσύνη να υπάρξει αποκάλυψη και τιμωρία όλων των ενόχων».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ