Η Θεσσαλονίκη αποκτά τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Η Θεσσαλονίκη αποκτά τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος!

Τι ανακοίνωσε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης... ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

sfakianakis

Της Φρόσως Βαρβάρα

Υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ιδρύεται σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας, Δημήτρη Τσακνάκη. Την ανακοίνωση έκανε ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος, Εμμανουήλ Σφακιανάκης με αφορμή ενημερωτική ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι της AlphaBank. «Η υποδιεύθυνση ιδρύεται με πρωτοβουλία του αρχηγού και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες επίσημα. Το νέο αυτό τμήμα θα μας βοηθήσει να διαχειριζόμαστε καλύτερα το ηλεκτρονικό έγκλημα» επεσήμανε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο Ταξίαρχος αναφέρθηκε και στις επιτυχίες της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τονίζοντας πως οι Έλληνες αξιωματικοί θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν τους Ευρωπαίους πολίτες αλλά και αξιωματικούς σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος και πιστωτικών καρτών. «Έλαβα μια επιστολή από την Χάγη η οποία αναθέτει στην διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος την εκπαίδευση των πολιτών και των αξιωματικών της Ευρώπης. Είναι τιμή για εμάς αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα» ανέφερε ο Διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στην εισαγωγή  της ομιλίας του ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης του διαδικτύου λέγοντας χαρακτηριστικά «όσοι δεν έχετε ιντερνετ να βάλετε» προέτρεψε τους γονείς να έρθουν κοντά στα παιδιά τους και να μην είναι ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι όπως και να μην έχουν παιδιά εκτός πραγματικότητας απαγορεύοντας τους το ιντερνετ. Το Διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου τόνισε χαρακτηριστικά. Δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση αλλά και ψυχαγωγία. Θέλει προσοχή όμως γιατί οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα όμως έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Στην συνέχεια παρουσίασε όλες τις περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ  έκανε αναφορά και στη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης που έχει αρχίσει η   διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος .Όπως τόνισε χαρακτηρίστηκα έως το Φεβρουάριο του 2015 οι αξιωματικοί της δίωξης θα έχουν ενημερώσει για την ασφάλεια του διαδικτύου τους μαθητές  όλων των σχολείων της χώρας.

Ο Πρόεδρος εργαζομένων της Alpha Bank, Τάσος Γκιάτζης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του συλλόγου εργαζομένων για ενημέρωση ασφαλούς χρήσης του internet.Επεσήμανε μάλιστα πως ήδη οι ενημερωτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το 2013 από την Αθήνα και θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της χώρας. «Κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και προπάντων οι γονείς  καθώς αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι τα παιδιά» τόνισε ο Τάσος Γκιάτζης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Ορφανός ο οποίος χαρακτήρισε το θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. «Αυτός που πέφτει θύμα πιο εύκολα είναι ο λιγότερα ενημερωμένος» δήλωσε και συνέχισε «Έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο» κατέληξε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ